Konfettin öser ner på Tom Cruise och scientologernas chef David Miscavige, även kallad den "Spinkige tyrannen".
1 av 4
Konfettin öser ner på Tom Cruise och scientologernas chef David Miscavige, även kallad den "Spinkige tyrannen". - Foto: AP Photo/Paul White/Scanpix
Scientologikyrkans högkvarter i Hollywood.
2 av 4
Scientologikyrkans högkvarter i Hollywood. - Foto: Stella Pictures
Tom Cruise talar på invigningen av en scientologkyrka i Madrid år 2004.
3 av 4
Tom Cruise talar på invigningen av en scientologkyrka i Madrid år 2004. - Foto: AP Photo/Paul White/SCANPIX SWEDEN
Tom Cruise talar på ett scientologievent.
4 av 4
Tom Cruise talar på ett scientologievent. - Foto: Getty Images

Sekten: Tom är övernaturlig och magisk

"Tom kan flytta saker och styra över både människor och djur med sin tankekraft".


"I bunkern fanns plats för Katie och Suri"

Tom Cruise, 50, må vara en superstjärna i Hollywood, men i Scientologisekten är han ansedd att vara i det närmaste övernaturlig. 

Sekten, som grundades 1954 av L Ron Hubbard har 10 miljoner följare världen över i 159 länder. De har även över 6 000 kyrkor och har miljarder i tillgångar.

Tom Cruise, som är sektens tredje mäktigaste man - bara ledaren David "Spinkige tyrannen" Miscavige och John Travolta är mäktigare än Tom - är en av sektens mest framstående profiler.

Cruise, som har praktiserat scientologi i 30 år har uppnått den högsta statusen i rörelsen, en så kallad Operating Thetan.

Enligt ett reportage om sekten som journalisten Janet Reitman gjorde för tidningen Rolling Stone år 2006 så anser sekten att Tom är övernaturlig.

De är övertygade om Tom kan flytta saker med sin tankekraft och dessutom styra både människor och djurs tankar. De tror även att Tom är kapabel att lämna sin kropp och kommunicera via telepati.

– De tror att han psykiskt kan kontrollera materia, energi, rymd och tid, skriver Janet Reitman i Rolling Stone, via Us Magazine.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!