Hanna Hedén, 29, har fått beröm för den här tavlan från Lady Gaga själv.
1 av 2
Hanna Hedén, 29, har fått beröm för den här tavlan från Lady Gaga själv. - Foto: Faksimil Facebook/Privat
Hanna Hedén 29 är chockad och glad av popstjärnans beröm.
2 av 2
Hanna Hedén 29 är chockad och glad av popstjärnans beröm. - Foto: Privat

Lady Gaga hyllar okända svenskans konst

Svenska Hanna Hedéns konstverk snoddes från hennes hemsida men ledde till en hyllning från motivet själv - superstjärnan Lady Gaga.


Gaga gillar svenskt

Svenska Cazzi Opeia deltog i Idol 2009 och två år senare hyllades även hon av Lady Gaga. Hon har även sagt att hon skulle vilja göra musik tillsammans med den svenska artisten Robyn. 

Den 29-åriga svenska konstnären Hanna Hedén, 29, var i chock när hon fick veta att Lady Gaga, 26, hade gillat och kommenterat en tavla hon målat av popikonen. Det var på en bildsajt som popstjärnan kommenterade "wow gorgeous".

— Det var många som frågat om jag kunde måla av henne, berättar Hanna för Expressen.

Efter det bestämde hon sig för att slå slag i saken och måla tavlan fansen bett om. När den var klar publicerade hon ett foto av den på sin hemsida, men det var inte där Gaga kommenterade utan på sidan littlemonsters.com. På den sajten hade någon tagit Hannas namn och skapat en profil på sidan och använt bilden av tavlan till profilen.

— Först blev jag arg för jag ville inte få en fejkad profil. Men sedan blev jag glad när jag insåg att Lady Gaga hade sett bilden och gillat den.

—  Det var verkligen jättekul, helt otippat och overkligt. Det är ju ingen annan man hellre vill ska gilla tavlan än just Lady Gaga

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!