Michael Jacksons beteende blev mer och mer udda med tiden.
1 av 3
Michael Jacksons beteende blev mer och mer udda med tiden. - Foto: Stella Pictures
Produktionsledare på AEG var oroliga över superstjärnans hälsa.
2 av 3
Produktionsledare på AEG var oroliga över superstjärnans hälsa. - Foto: Stella Pictures
Michael Jackson – the king of pop – under sin storhetstid.
3 av 3
Michael Jackson – the king of pop – under sin storhetstid. - Foto: Stella Pictures

"Michael kunde inte mima till sina egna låtar"

Nu avslöjas den tragiska sanningen om Michael Jacksons hälsa veckorna innan hans död. Popkungen kunde knappt mima till sina egna superhits, och mindes inte längre sina dansrutiner.


"Ingen är oskyldig i fallet Michael Jackson"

"Många varnade Jackson eller oroade sig. Hela världen tittade på när han i stort sett förmultnade framför oss i realtid. Precis som alla tills alldeles nyligen kunde följa showen där Amy Winehouse spelade huvudrollen och målet var döden". Nyheter24:s Quetzala Blanco skriver här om Michael Jacksons tragiska öde.  

Det skulle bli popkungens stora comeback – och samtidigt en värdig avslutning på hans minst sagt fantastiska karriär som en av de största artisterna i modern tid. 
25 stycken spelningar på jättearenan 02 i London var inplanerade. 
– Jag vill bara säga att dessa kommer att bli mina sista framträdanden i London. När jag säger det här är slutet, då menar jag verkligen det. Jag kommer att sjunga de sånger som mina fans vill höra. Nu går ridån ner. Vi ses i juli, sade Michael Jackson på presskonferensen för "This is It" i mars 2009. 

Men Michael Jackson överlevde inte ända fram till juli det året. 

Den 25 juni 2009 avled Michael Jackson under tragiska omständigheter, efter att hans läkare Conrad Murray pumpat Jackson full av det narkotikaklassade bedövnignsmedlet Propofol. 
Tim Leiweke på produktionsbolaget AEG som skulle arrangera Michael Jacksons superkonserter berättade vid tidpunkten att de hade ägnat två år till att bearbeta Michael Jackson och få honom att känna sig redo och bekväm med konserterna. 
Enligt Expressen så fick Michael Jackson även genomgå ett hälsotest innan för att se till att han var i god form och skulle kunna genomföra de 25 konserterna i London. 

"Han kan inte mima till sina egna låtar"

Men nu kommer det fram nya chockerande uppgifter om hur illa ställt det var med Michael Jackson veckorna innan hans död.
Världens största popstjärna var en skugga av sitt forna jag.
Produktionsledaren Randy Phillips, som är van att jobba med några av världens största rockstjärnor och är van vid minst sagt excentriska beteenden var i chock efter att han hittat Michael Jackson i sitt hotellrum i London, skriver LA Times.  

Randy Phillips såg ingen annan utväg än att slå larm och varna sin chef, Tim Leiweke på produktionsbolaget AEG.
– Vi har ett problem här. Han är ett nervöst vrak, en enda röra. Han är livrädd och kan inte ens klä på sig. Han har låst in sig i sitt rum och är packad och nedstämd, ska Randy Philips skrivit ett mejl till sin chef Tim Leiweke på AEG, skriver TMZ.  
– Michael är inte i form nog att sjunga och dansa samtidigt. Han kan inte mima till sina egna superhits, skrev Kenny Ortega i ett mejl och bad om att Michael Jackson skulle få träffa en psykiatriker. Michael missade många repetioner, kämpade hårt med att komma ihåg sina danssteg och hade svårt att mima med i sina låtar, skriver The Sun.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!