Fredag 7 Okt
Stockholm

Nu är slavleksakerna förbjudna på Ebay

Leksakerna är nu förbjudna.
1 av 6
Leksakerna är nu förbjudna. Foto:
Leksakerna väckte anstöt.
2 av 6
Leksakerna väckte anstöt. Foto:
Christoph Waltz och Jamie Foxx i Django Unchained.
3 av 6
Christoph Waltz och Jamie Foxx i Django Unchained. Foto: Planet Photos / Planet Photos
Jamie Foxx i Django Unchained.
4 av 6
Jamie Foxx i Django Unchained. Foto: Planet Photos / Planet Photos
Leonardo DiCaprio i Django Unchained.
5 av 6
Leonardo DiCaprio i Django Unchained. Foto: Planet Photos / Planet Photos
Jamie Foxx i Django Unchained.
6 av 6
Jamie Foxx i Django Unchained. Foto: Planet Photos / Planet Photos

Quentin Tarantinos hajpade film "Django Unchained" fortsätter att skapa debatt. – Amerikanskt slaveri var ingen spaghettiwestern regisserad av Sergio Leone. Det var folkmord, skriver regissören Spike Lee.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Fundera på detta efter att ni sett Django, USA"

Nyheter24:s reporter Leonel Marjavaara har sett "Django unchained" och tycker att den påminner lite för mycket om USA:s sämre sidor just nu. Läs hans krönika här.  

Quentin Tarantinos film "Django Unchained" med stjärnor som Leonardo DiCaprio, Jaimie Foxx och Samuel L Jackson i rollerna, har väckt stor uppståndelse världen över. Filmen, som handlar om en slav som ska frita sin fru, har fått många att se rött. Regissören Spike Lee bojkottar filmen, och på sin Twitter förklarade han varför. 

– Amerikanskt slaveri var ingen spaghettiwestern regisserad av Sergio Leone. Det var folkmord. Mina förfäder var slavar. Stulna från Afrika. Jag kommer att hedra dom, skrev han på sin Twitter, skriver New York Daily News.  

När dessutom ett företag lanserade leksaker som föreställde filmens karaktärer gick många människorättsorganisationer i taket och protesterade mot de smaklösa leksakerna, skriver The Guardian. Företaget Weinstein Company, som producerade filmen, såg till att leksakerna drogs med omedelbar verkan, men många hann ändå ut på marknaden. 

Leksaksfigurerna ökade snabbt i värde och på auktionssajten Ebay.com skjöt budgivningarna i taket – men nu är de bannlysta och alla pågående auktioner har stoppats, skriver Tmz.com.  

Se trailern till "Django Unchained"


Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.