Regissören Malik Bendjelloul.
1 av 2
Regissören Malik Bendjelloul. - Foto: FameFlynet Sweden / David Sica
Malik Bendjelloul och Simon Chinn.
2 av 2
Malik Bendjelloul och Simon Chinn. - Foto: UPI / PHIL MCCARTEN

Svenska Oscarsvinnaren filmade med Iphoneapp

För att få rätt knastriga, bruntonade 70-talskänsla i filmen "Searching for Sugar Man" skulle filmteamet använda super-8 film. Men pengarna tog slut. Räddningen blev en Iphoneapp – för 15 kronor.


Svensksuccé på Oscarsgalan

Det blev som väntat Malik Bendjellouls "Searching for Sugar Man" som drog hem Oscarn för bästa dokumentär. Men två andra svenskar fick också gå upp och hålla tacktal i natt. Läs mer om nattens gala här.  

Regissören Malik Bendjelloul, 35, vann i natt en Oscar i kategorin bästa dokumentärfilm för "Serching for sugerman". Delar av den prisade filmen filmades med mobilkamera. 

– Jag behövde fler scener, och då upptäckte jag att det fanns en app för en dollar, sa Malik i en intervju till CNN. 

Iphonekamera eller inte, Malik är nöjd. 

– Resultatet var nästan lika bra som "the real stuff", ganska fantastiskt, sa han i intervjun. 

Appen filmteamet använt heter "8mm Vintage Camera", kostar cirka 14 kronor och beskrivs som "Instagram för video". Appen är utvecklad av det kinesiska företaget Nexvio som är hedrade. 

– Det är galet, vi är galet exalterade, säger en av utvecklarna enligt brittiska Daily Mail. 

Dokumentären "Searching for Sugarman" handlar om två sydafrikanska män som ger sig ut på en resa för att ta reda på vad som hänt med deras idol, den mystiska rock ´n´roll-legenden Rodriguez. 

Se en intervju med Malik och Rodriguez:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.