Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Green Days sångare talar ut om sitt missbruk

- 28/02/2013, 10:37
Så här såg det ut när Armstrong började slå sönder sin gitarr.
1 av 4

Så här såg det ut när Armstrong började slå sönder sin gitarr.

Faksimil.

Green Day.
2 av 4

Green Day.

Charles Sykes/SCANPIX

Green Day på scen.
3 av 4

Green Day på scen.

Tony Dejak/SCANPIX

Armstrong fick hjälp på rehab.
4 av 4

Armstrong fick hjälp på rehab.

ADRIAN WYLD/Scanpix

Green Days sångare Billie Joe Armstrong bröt ihop på scenen efter 17 års missbruk av sprit och droger. Hans meltdown fick honom att bestämma sig – nu ska han hålla sig nykter.

Billie Joe Armstrong, 40, levde ut sin rockstjärnedröm till max. Han drack sex stycken öl och flera shots innan han gick ut på scen – bara för att gå tillbaka till turnébussen och fortsätta dricka efteråt.

– Jag däckade i bussen, så vaknade jag och mådde skit. Så var det soundchek igen och så höll det på. Jag var en fungerande alkoholist, säger Billie i en intervju med Rolling Stone Magazine.

Billie började blanda olika droger tills han inte längre visste vad han tog eller hur mycket, skriver Daily Mail.  

– Det gick på rutin, säger stjärnan som nu talar öppet om sitt missbruk.

I september förra året blev missbruket av sprit och droger för mycket för Billie. Han brakade ihop fullkomligt, på scenen framför sina fans. Hysteriskt började sångaren skrika ut svordomar och hånade Justin Bieber innan han slog sönder sin gitarr. Hans sammanbrott fångades på film och spreds över hela världen.

Billie hade försökt bli nykter sen 1997 men händelsen fick honom äntligen att bestämma sig. Han åkte på rehab i 30 dagar. Med hjälp av meditation och böner har han blivit ren och tänker hålla sig nykter.

– Jag skäms för filmen med mitt ”meltdown” och har inte kunnat se på den. Om jag blir sugen på att dricka behöver jag bara tänka på den filmen, den får mig att må illa, säger Billie.

Billie Joe Armstrongs sammanbrott: