Torsdag 24 Jun
Stockholm

Bieber: "Hoppas Anne Frank skulle ha varit en belieber"

Hade Anne Frank gillat Justin Bieber? Det tror Bieber själv, i alla fall.
1 av 3
Hade Anne Frank gillat Justin Bieber? Det tror Bieber själv, i alla fall. Foto: SCANPIX / Montage
Biebers fans är tämligen fanatiska.
2 av 3
Biebers fans är tämligen fanatiska. Foto: FAMEFLYNET UK
Stjärnan har varit i blåsväder den senaste tiden, bland annat efter det här utfallet mot en paparazzi.
3 av 3
Stjärnan har varit i blåsväder den senaste tiden, bland annat efter det här utfallet mot en paparazzi. Foto: FameFlynetuk.com / FameFlynetuk

Justin Bieber kanske inte riktigt hade förstått betydelsen av att besöka det världsberömda förintelseoffret Anne Franks hus. I gästboken skrev han nämligen att hon förhoppningsvis "skulle ha varit en belieber".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Beliebers

De mest hängivna Justin Bieber-fansen brukar benämnas som just beliebers, en ordlek mellan hans namn och "believers" (=troende). De kännetecknas av att de ofta är tjejer i yngre tonåren som kan relatera till varandra genom sin kärlek för popidolen.

ARNHEM. "Verkligen inspirerande att få komma hit. Anne var en grym tjej. Förhoppningsvis skulle hon ha varit en belieber".

Det skrev Justin Bieber i gästboken när han besökt Anne Franks hus i Holland. Efter att museet lagt upp citatet och en bild på sin Facebooksida har många reagerat starkt mot den kanadensiska flickidolen.

"Hon är en viktig historisk person - visa lite respekt", står det i en kommentar.

"Om 20 år kommer han vara bortglömd. Om 200 år kommer man fortfarande beundra Anne Franks mod", skriver en annan kommentator.

Gömde sig undan nazisterna

Enligt brittiska The Telegraph så ska en av museiguiderna ha bett Bieber skriva i gästboken. Denne ska då också ha förklarat att Anne Frank gillade popkultur på den tiden och att hon kanske skulle ha varit ett fan av just Bieber.

"Anne Franks dagböcker" är den kanske mest kända beskrivningen av Nazitysklands förföljelse av judar. Hon gömde sig i Holland tillsammans med sin familj 1939-1944. 

När andra världskriget var på väg mot sitt slut greps plötsligt de som ägde gården där de gömde sig och Anne Frank togs till koncentrationslägret Bergen-Belsen. Någon gång i februari-mars 1945 avled hon och många andra i en tyfusepidemi som bröt ut på lägret.

Kommentera
Kopiera länk
Dela