Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Cheerleadern är för tjock för att dansa"

- 29/04/2013, 16:21
Kelsey Williams (tredje från vänster) tänker inte låta sig knäckas av kritiken.
1 av 2

Kelsey Williams (tredje från vänster) tänker inte låta sig knäckas av kritiken.

Facebook

Kelsey har varit cheerleader för Oklahoma City Thunders i tre år.
2 av 2

Kelsey har varit cheerleader för Oklahoma City Thunders i tre år.

Kelsey Williams Twitter

Journalist och bloggare gick till attack mot cheerleader – kallade henne "för tjock för att dansa".

Den amerikanska cheerleadern Kelsey Williams som dansar under basketlaget Oklahama City Thunders matcher har vikthånats av en journalist. 

Det var tidigare i veckan som bloggaren och sportjournalisten Claire Crawford som skriver för CBS Houston kritiserade och hånade Kelsey Williams vikt. 

Crawford hamnade i hetluften efter att hon frågat sina läsare om "Kelsey var för fet för att vara cheerleader". Crawford skrev även att flera andra (i Oklahoma, reds. anm) har kritiserat Williams eftersom hon är "stabbig runt midjan".

"Äckligt och upprörande"

– Men om hon känner sig bekväm med att ha så små kläder och dansa för NBA-fans, är det väl bra för henne. Dessutom gillar ju inte alla män tjejer som är smala som tandpetare. Jag tror att de flesta män gillar kvinnor med lite kött på benen, skrev hon vidare. 

Läsarna reagerade snabbt och kallade Crawfords inlägg för "äckligt" och "upprörande". Inlägget raderades senare från sidan, men enligt US Magazine finns en cachad version fortfarande ute på internet. 

Williams tänker inte låta sig knäckas av Crawfords pikar. 

– Jag kommer alltid att vara kvinnlig, jag tänker inte låta mig motarbetas. Tack till alla för kärleken och allt stöd, skrev Williams på sin Twitter. 

Kelsey cheerar för Oklahoma City Thunders: