Lördag 23 Okt
Stockholm

Se världens sexigaste plus size-modeller

Jennie Runk, Crystal Renn och Ashley Graham är några av de modeller som tidningen Huffington Post väljer att hylla lite extra.
1 av 16
Jennie Runk, Crystal Renn och Ashley Graham är några av de modeller som tidningen Huffington Post väljer att hylla lite extra. Foto:
1. Jennie Runk är ett ganska nytt ansikte i modellvärlden, men hon har redan rönt stor uppmärksamhet. I april blev hon H&M:s  första plus size-modell att modella badkläder.
2 av 16
1. Jennie Runk är ett ganska nytt ansikte i modellvärlden, men hon har redan rönt stor uppmärksamhet. I april blev hon H&M:s första plus size-modell att modella badkläder. Foto:
2. Den brittiska modellen Saffi Karina kommer starta Englands första workshop för plus size-modeller. Curve Project London lär ut mentorskap och hur man lyckas på en casting. Karina själv fick sparken från sin agentur eftersom de tyckte att hon var "för tjock".
3 av 16
2. Den brittiska modellen Saffi Karina kommer starta Englands första workshop för plus size-modeller. Curve Project London lär ut mentorskap och hur man lyckas på en casting. Karina själv fick sparken från sin agentur eftersom de tyckte att hon var "för tjock". Foto:
3. Det var när modellen Crystal Renn insåg att hon var farligt nära att drabbas av en ätstörning som hon gick från "vanlig" modell till "plus size".
4 av 16
3. Det var när modellen Crystal Renn insåg att hon var farligt nära att drabbas av en ätstörning som hon gick från "vanlig" modell till "plus size". Foto: Abaca / Abaca
Här spelar Crystal Renn in en musikvideo.
5 av 16
Här spelar Crystal Renn in en musikvideo. Foto: AbilityFilms@yahoo.com 805 427 3519 www.AbilityFilms.com / Stella Pictures
4. I maj 2013 prydde modellen Justine LeGault omslaget på Elle Quebec. På sin Facebook skrev Justine: "Jag har bara fått positiv respons efter Elle-omslaget, och det gör mig så lycklig. Det verkar inte som att folk längre chockas av att se lite kurvor i tidningen. Det är underbara nyheter!"
6 av 16
4. I maj 2013 prydde modellen Justine LeGault omslaget på Elle Quebec. På sin Facebook skrev Justine: "Jag har bara fått positiv respons efter Elle-omslaget, och det gör mig så lycklig. Det verkar inte som att folk längre chockas av att se lite kurvor i tidningen. Det är underbara nyheter!". Foto:
5. Robyn Lawley är "plus size"-modellernas supermodell. Hon har prytt omslag för Vogue Italia, Marie Claire och franska Elle. Hon är även den första plus size-modellen som har kammat hem en stor designerkampanj.
7 av 16
5. Robyn Lawley är "plus size"-modellernas supermodell. Hon har prytt omslag för Vogue Italia, Marie Claire och franska Elle. Hon är även den första plus size-modellen som har kammat hem en stor designerkampanj. Foto:
– Det är så många plus size-modeller i New York som det går så bra för just nu, och det kommer bara att bli ännu bättre, sa Lawley i teveshowen "Good Morning America". Här ser vi henne på en gala i New York i maj 2013.
8 av 16
– Det är så många plus size-modeller i New York som det går så bra för just nu, och det kommer bara att bli ännu bättre, sa Lawley i teveshowen "Good Morning America". Här ser vi henne på en gala i New York i maj 2013. Foto: Stella Pictures / JOHN ANGELILLO
6. I februari 2012 prydde Tara Lynn omslaget på franska Elle, och hon fick även epitetet The body" och kallades ett föredöme för alla kvinnor.
9 av 16
6. I februari 2012 prydde Tara Lynn omslaget på franska Elle, och hon fick även epitetet The body" och kallades ett föredöme för alla kvinnor. Foto: PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS
7. Modellen Ashley Graham slog tillbaka efter att en reklamfilm hon var med i blev bannlyst av flera tevekanaler. Hon tyckte att beslutet var "sorgligt" och gav en känga till tevecheferna.
10 av 16
7. Modellen Ashley Graham slog tillbaka efter att en reklamfilm hon var med i blev bannlyst av flera tevekanaler. Hon tyckte att beslutet var "sorgligt" och gav en känga till tevecheferna. Foto:
– Victorias Secrets-tjejerna kan strutta runt i sina trosor hela dagen, men när en kvinna med lite extra kött på benen gör precis samma sak så blir det tvärstopp, sa Ashley.
11 av 16
– Victorias Secrets-tjejerna kan strutta runt i sina trosor hela dagen, men när en kvinna med lite extra kött på benen gör precis samma sak så blir det tvärstopp, sa Ashley. Foto:
Här ser vi screenshots från den bannlysta reklamfilmen med Ashley Graham.
12 av 16
Här ser vi screenshots från den bannlysta reklamfilmen med Ashley Graham. Foto:
8. Modebloggaren Tess Munster är hjärnan bakom bloggen The Plus Size Life och poserar i baddräkter och tighta fodral och andra heta outfits.
13 av 16
8. Modebloggaren Tess Munster är hjärnan bakom bloggen The Plus Size Life och poserar i baddräkter och tighta fodral och andra heta outfits. Foto:
Munster bevisar att man inte behöver vara smärtsamt mager för att bära trendiga kläder, skriver Huffington Post.
14 av 16
Munster bevisar att man inte behöver vara smärtsamt mager för att bära trendiga kläder, skriver Huffington Post. Foto:
9. I maj 2012 prydde modellen Candice Huffine omslaget till tidningen S Moda – helt naken. I tidningen gav Candice sin syn på hur hon ser att modebranschen har förändrats. – Människor vill se fler plus size-modeller, säger Candice.
15 av 16
9. I maj 2012 prydde modellen Candice Huffine omslaget till tidningen S Moda – helt naken. I tidningen gav Candice sin syn på hur hon ser att modebranschen har förändrats. – Människor vill se fler plus size-modeller, säger Candice. Foto:
10. Velvet d'Amour blev ett känt namn i modevärlden när hon år 2006 gick på catwalken för Jean Paul Gaultiers visning i Paris. Hon har ofta debatterat och lobbat för att tidningar och designers ska omfamna även större kroppstyper. Hon driver nu sin egen tidning  VOL•UP•2.
16 av 16
10. Velvet d'Amour blev ett känt namn i modevärlden när hon år 2006 gick på catwalken för Jean Paul Gaultiers visning i Paris. Hon har ofta debatterat och lobbat för att tidningar och designers ska omfamna även större kroppstyper. Hon driver nu sin egen tidning VOL•UP•2. Foto: JACQUES BRINON

De kurviga "plus size"-modellerna är här för att stanna. Har du koll på de hetaste namnen och modellerna just nu? Läs mer och se alla bilder här.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kändistjejerna som hånas för sin vikt

Pressen att se perfekt ut i Hollywood är stor. 

När superstjärnorna går upp eller ner några kilo så passerar det ingen obemärkt förbi, och hur de än gör så kritiseras de och kallas "för tjocka" eller "för smala". 

Läs mer och se bilderna här.  

Alarmerande mager, hålögd och "heroin chic"-trasig har länge varit ledorden på catwalken och i de glossiga modemagasinen. Men de senaste åren har allt fler kurviga – ja, i alla fall med branschens sjuka size zero-mått mätt – modeller tagit plats. 

De kallas "plus size"-modeller, men Jennie Runk, 24, som var en av modellerna i H&M:s bikinikampanj, tycker att det är dags att sluta vara så fixerad vid storleken överhuvudtaget. I en krönika som Runk skrev för brittiska BBC ger hon sin syn på saken. 

– Det finns ingen anledning till att romantisera en kroppstyp och håna en annan. Vi måste sluta upp med det här absurda hatet mot kroppar som är av olika storlekar. Det hjälper ingen och börjar bli tröttsamt, skriver Runk i sin krönika. 

Nu har dessutom tidningen Huffington Post lyft fram de 10 absolut hetaste "plus size"-modellerna just nu. 

Kolla in listan i bildspelet ovan – klicka på pilarna.

Se Ashley Grahams bannlysta reklamfilm här: 


Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela