Lea Michele, Kat Jennings, Winona Ryder, Sarah Jessica Parker och Sally Fields är några av filmstjärnorna som har fått höra att de inte är tillräckligt snygga för filmbranschen.
1 av 8
Lea Michele, Kat Jennings, Winona Ryder, Sarah Jessica Parker och Sally Fields är några av filmstjärnorna som har fått höra att de inte är tillräckligt snygga för filmbranschen.
Skådespelerskan Winona Ryder berättade i en intervju med tidningen Interview hur hon i början av sin karriär fick höra att hon inte var tillräckligt snygg. Mitt under en audition lät den castingansvarige Winona veta ett och annat. – Lyssna nu, unga fröken. Du är inte tillräckligt söt. Du borde åka tillbaka dit du kom ifrån och gå i skolan. Du har inte DET, sa personen till Winona. Tur att hon slog dövörat till och gjorde karriär ändå!
2 av 8
Skådespelerskan Winona Ryder berättade i en intervju med tidningen Interview hur hon i början av sin karriär fick höra att hon inte var tillräckligt snygg. Mitt under en audition lät den castingansvarige Winona veta ett och annat. – Lyssna nu, unga fröken. Du är inte tillräckligt söt. Du borde åka tillbaka dit du kom ifrån och gå i skolan. Du har inte DET, sa personen till Winona. Tur att hon slog dövörat till och gjorde karriär ändå! - Foto: Matt Sayles
Även skådespelerskan Whitney Cummings har råkat ut för en liknande händelse. I november 2012 berättade hon för tidningen Vulture hur en manlig agent förklarade för henne att hon inte var tillräckligt snygg. – Han sa att jag inte var tillräckligt söt. Och han själv såg ut som ett troll. Om jag hade stött på honom i en bar hade han inte fått gå i närheten av mig. Och han skulle bestämma mitt öde, sa Whitney i intervjun.
3 av 8
Även skådespelerskan Whitney Cummings har råkat ut för en liknande händelse. I november 2012 berättade hon för tidningen Vulture hur en manlig agent förklarade för henne att hon inte var tillräckligt snygg. – Han sa att jag inte var tillräckligt söt. Och han själv såg ut som ett troll. Om jag hade stött på honom i en bar hade han inte fått gå i närheten av mig. Och han skulle bestämma mitt öde, sa Whitney i intervjun. - Foto: Stella Pictures / DVS
Skådespelerskan Kat Dennings berättade i New York Times i maj 2012 om alla de krav hon fick från castingansvariga i Hollywood. Enligt Kat så ville de att hon skulle gå ner i vikt, fixa en solbränna, färga håret och rätta till sina tänder. Som tur nog så struntade Kat blankt i alla krav och gick sin egen väg.
4 av 8
Skådespelerskan Kat Dennings berättade i New York Times i maj 2012 om alla de krav hon fick från castingansvariga i Hollywood. Enligt Kat så ville de att hon skulle gå ner i vikt, fixa en solbränna, färga håret och rätta till sina tänder. Som tur nog så struntade Kat blankt i alla krav och gick sin egen väg. - Foto: Jordan Strauss
Skådespelerskan Lea Michele gör nu succé i teveserien Glee. Men som 15-åring uppsökte hon en agent tillsammans med sin mamma, för att ha någon som kunde representera henne. För tidningen New York Daily News berättade Lea år 2011 om vad hon fick för märklig uppmaning. – Du måste operera din näsa om jag ska kunna representera dig, sa agenten till Lea Michele. Då sa Lea Micheles mamma ifrån. – Barbra Streisand fixade aldrig näsan. Du ska inte operera näsan!, sa mamman då.
5 av 8
Skådespelerskan Lea Michele gör nu succé i teveserien Glee. Men som 15-åring uppsökte hon en agent tillsammans med sin mamma, för att ha någon som kunde representera henne. För tidningen New York Daily News berättade Lea år 2011 om vad hon fick för märklig uppmaning. – Du måste operera din näsa om jag ska kunna representera dig, sa agenten till Lea Michele. Då sa Lea Micheles mamma ifrån. – Barbra Streisand fixade aldrig näsan. Du ska inte operera näsan!, sa mamman då. - Foto: Jordan Strauss
Skådespelerskan Nia Vardalos, mest känd från "My big fat greek wedding" har stött på ett vanligt hinder i skådespelarbranschen. I alla fall för kvinnor. År 2012 berättade Nia för tidningen More Magazine om hur hon aldrig passade in. – En agent jag jobbade med sa följande 'Du är inte tillräckligt fet för att vara en karaktärsskådespelare, och du är inte tillräckligt snygg för att ha en huvudroll. Dessutom finns det ingen efterfrågan på grekiska roller, så jag kan inte längre representera dig, berättade Nia.
6 av 8
Skådespelerskan Nia Vardalos, mest känd från "My big fat greek wedding" har stött på ett vanligt hinder i skådespelarbranschen. I alla fall för kvinnor. År 2012 berättade Nia för tidningen More Magazine om hur hon aldrig passade in. – En agent jag jobbade med sa följande 'Du är inte tillräckligt fet för att vara en karaktärsskådespelare, och du är inte tillräckligt snygg för att ha en huvudroll. Dessutom finns det ingen efterfrågan på grekiska roller, så jag kan inte längre representera dig, berättade Nia. - Foto: STR
Skådespelerskan Sally Field har fått höra att hon är ful flera gånger. I en intervju med The Academy of Achievement så berättade hon om de negativa kommentarerna hon fick efter sin roll i "Sybil". – Alla sa att filmen var jättebra, men att den där Sally Field är så ful, berättar hon själv i intervjun.
7 av 8
Skådespelerskan Sally Field har fått höra att hon är ful flera gånger. I en intervju med The Academy of Achievement så berättade hon om de negativa kommentarerna hon fick efter sin roll i "Sybil". – Alla sa att filmen var jättebra, men att den där Sally Field är så ful, berättar hon själv i intervjun. - Foto: Todd Williamson
Sex and The City-stjärnan Sarah Jessica Parker har länge kritiserats för sitt utseende. År 2007 utsågs hon även till "Världens osexigaste kvinna" av tidningen Maxim. År 2008 berättade Sarah Jessica Parker om kraven som ställts på henne. – Det är allt från fåniga saker som att plocka mina ögonbryn till att operera min näsa. Men deras kommentarer stannade inte i mitt huvud särskilt länge, sa hon då.
8 av 8
Sex and The City-stjärnan Sarah Jessica Parker har länge kritiserats för sitt utseende. År 2007 utsågs hon även till "Världens osexigaste kvinna" av tidningen Maxim. År 2008 berättade Sarah Jessica Parker om kraven som ställts på henne. – Det är allt från fåniga saker som att plocka mina ögonbryn till att operera min näsa. Men deras kommentarer stannade inte i mitt huvud särskilt länge, sa hon då. - Foto: SHIZUO KAMBAYASHI

"Gå ner i vikt och fixa näsan" – se skådisarna som är för fula för film

Winona Ryder, Lea Michele, Sarah Jessica Parker och Kat Jennings är några av skådespelerskorna som anses vara "för fula för branschen".


Så har skönhetsidealen ändrats på 50 år

1955 var det heltäckande vit baddräkt och 2013 är bikinin kroppsmålad – så här har omslagen på tidningen Sports Illustrated ändrats genom åren. 

Läs mer och se alla bilder här.

I dag är de några av världens mest framgångsrika skådespelerskor och tevestjärnor. Deras filmer gör succé världen över, de pryder tidningsomslag och har miljontals kronor på banken. Men långt innan de blev berömda – och även efter – har de kritiserats för sitt utseende

Nu har tidningen Huffington Post sammanställt flera av skådespelarstjärnornas berättelser, och det är obehaglig läsning. 

Ansvariga för castings, regissörer och agenturer har avfärdat både Lea Michele, Winona Ryder, Sarah Jessica Parker och Kat Jennings med allt från uppmaningar om plastikoperationer eller bara ett rått budskap – att de helt enkelt inte är tillräckligt snygga för filmbranschen. 

Som tur är har skådespelerskorna struntat i agenturernas galna uppmaningar och gått sin egen väg ändå – något som deras fans i dag tackar dem för.

Läs kvinnornas egna berättelser i bildspelet ovan – klicka på bilderna. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!