Jennifer Lopez önskade diktatorn en trevlig födelsedag.
1 av 9
Jennifer Lopez önskade diktatorn en trevlig födelsedag. - Foto: AP_Photo / Vincent Thian, Faksimil Youtube. Bilden är ett montage.
Gurbanguly Berdimuhamedov styr Turkmenistan med järnhand.
2 av 9
Gurbanguly Berdimuhamedov styr Turkmenistan med järnhand. - Foto: TT BILD
Gurbanguly Berdymukhamedov och flera andra hotshots slår på en gasledning i Turkmenistan år 2009.
3 av 9
Gurbanguly Berdymukhamedov och flera andra hotshots slår på en gasledning i Turkmenistan år 2009. - Foto: STR
Gurbanguly Berdimuhamedovat och Rysslands premiärminister Dmitry Medvedev tar en promenad i Moskva år 2009.
4 av 9
Gurbanguly Berdimuhamedovat och Rysslands premiärminister Dmitry Medvedev tar en promenad i Moskva år 2009. - Foto: Dmitry Astakhov
Gurbanguly Berdimuhamedov i Malaysia.
5 av 9
Gurbanguly Berdimuhamedov i Malaysia. - Foto: AP_Photo / Vincent Thian
Jennifer Lopez har satt sig i klistret.
6 av 9
Jennifer Lopez har satt sig i klistret. - Foto: Dan Steinberg
Här sjunger Jennifer Lopez "Ja må han leva" för diktatorn.
7 av 9
Här sjunger Jennifer Lopez "Ja må han leva" för diktatorn.
Hon önskar honom en härlig födelsedag.
8 av 9
Hon önskar honom en härlig födelsedag.
Festligheterna avslutades med fyverkier.
9 av 9
Festligheterna avslutades med fyverkier.

Här sjunger J Lo "ja må han leva" för diktatorn – se skandalklippet

Jennifer Lopez uppträdde för Turkmenistans diktator och sjöng "Ja må han leva". Nu ångrar hon sig.


Inte ensam

Jennifer Lopez är inte ensam om att uppträda för diktatorer. Nelly Furtado, Beyoncé, Mariah Carey, Usher och 50 Cent har alla uppträtt för Khaddafi. Hans fester är legendariska för kändisarna och tidigare har bland annat högvilt som Lindsay Lohan, Russell Simmons, Jay-Z, svenska Victoria Silvstedt, supermodellen Miranda Kerr och Bon Jovi synts på hans fester. Läs mer här. 


I söndags uppträdde superstjärnan Jennifer Lopez, 43. Men det var inget vanligt gig. Jennifer framförde en födelsedagslåt för Turkmenistans diktator Gurbanguly Berdymukhamedov. Den regering han styr med järnhand är en av de mest förtryckande i hela världen, rapporterar föreningen Human Rights Watch. 

– Lopez har uppenbarligen rätt att tjäna pengar genom att uppträda för diktatorn och hans vänner, men det tar udden av hennes tidigare arbete med Amnesty Internationals program i Mexiko där målet var att stoppa våldet mot kvinnor, säger Thor Halvorssen som är chef över Human Rights Watch i ett uttalande. 

Diktatorns fest arrangerades av China National Petroleum Corporation som gör affärer med Turkmenistan. Jennifer Lopez representanter beskrev tillställningen som en "privat företagsfest", skriver Radaronline.com. 

Twittrade till sina fans – men Twitter var blockat i diktaturen 

När Jennifer anlände till Twitter så skrev hon även en Tweet riktad till alla sina fans i Turkmenistan. Problemet är bara att Twitter är totalt förbjudet i Turkmenistan, och Jennifers tweets raderades senare, skriver Daily Mail. 

När Jennifer Lopez nåddes av kritiken så slog hon ifrån sig och sa att hon inte var medveten om att landet bröt mot de mänskliga rättigheterna.

– Hade hon vetat att det förekom några brott mot de mänskliga rättigheterna hade Jennifer inte uppträtt, sa en representant för Jennifer Lopez i ett uttalande. 

Jennifer Lopez sjunger "Ja må han leva" för Turkmenistans diktator: 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.