Sarah Guyard-Guillot (till vänster) uppträder år 2008 med Cirque du Soleils föreställning Ka.
Sarah Guyard-Guillot (till vänster) uppträder år 2008 med Cirque du Soleils föreställning Ka. - Foto: Leila Navidi/AP Photo/Las Vegas Sun/Scanpix

Hon dog mitt på scenen – showen fortsatte

En 31-årig cirkusstjärna föll handlöst och avled på scenen. – Först trodde publiken att det var en del av koreografin, säger ett ögonvittne.


Cirkusartist skjuten i magen med pil

I december 2012 blev en cirkusartist skjuten i magen med en pil under en Cirkus Scott-föreställning. Läs mer här. 

Det var i lördags som den världsberömda cirkusgruppen Cirque du Soleil uppträdde med sin uppsättning "Ka" på MGM Grand i Las Vegas. 

Den franska cirkusartisten Sarah Guyard-Guillot hade arbetat som akrobat i 22 år, och varit en del av ensemblen för "Ka" sedan premiären år 2006. Det storartade finalnumret kom att bli hennes sista någonsin. Sarah befann sig på scenens högsta punkt när hon gled ifrån sin säkerhetsvajer. Hon föll handlöst 15 meter – och föreställningen fortsatte eftersom ingen riktigt hade förstått vad som just hade inträffat. 

Sedan hörde publiken Sarahs skrik, musiken tystnade och verkligheten sjönk slutligen in. 

"Vi hörde en kvinna gråta från scen"

– Först så trodde folk i publiken att det var en del av koreografin. Men sedan hördes hennes skrik och stönande ljud. Vi kunde höra en kvinna gråta från scenen, säger Dan Mosqueda som satt i publiken till Las Vegas Sun.  

Guyard-Guillot lämnar efter sig två barn. Hon blev bara 31 år gammal. 

– Vårat företag är djupt sorgsna över att under lördagskvällen ha förlorat en talangfull cirkusartist. Våra tankar och böner går till hennes familj, de andra cirkusartisterna i "Ka" och hela Cirque du Soleil-familjen i den här svåra tiden, säger en talesman för Cirque du Soleils affärspartner MGM Resorts i ett uttalande, skriver Radaronline.com.  

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

1 timme sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.