Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon dog mitt på scenen – showen fortsatte

- 02/07/2013, 10:26 -
Sarah Guyard-Guillot (till vänster) uppträder år 2008 med Cirque du Soleils föreställning Ka.

Sarah Guyard-Guillot (till vänster) uppträder år 2008 med Cirque du Soleils föreställning Ka.

Leila Navidi/AP Photo/Las Vegas Sun/Scanpix

En 31-årig cirkusstjärna föll handlöst och avled på scenen. – Först trodde publiken att det var en del av koreografin, säger ett ögonvittne.

Det var i lördags som den världsberömda cirkusgruppen Cirque du Soleil uppträdde med sin uppsättning "Ka" på MGM Grand i Las Vegas. 

Den franska cirkusartisten Sarah Guyard-Guillot hade arbetat som akrobat i 22 år, och varit en del av ensemblen för "Ka" sedan premiären år 2006. Det storartade finalnumret kom att bli hennes sista någonsin. Sarah befann sig på scenens högsta punkt när hon gled ifrån sin säkerhetsvajer. Hon föll handlöst 15 meter – och föreställningen fortsatte eftersom ingen riktigt hade förstått vad som just hade inträffat. 

Sedan hörde publiken Sarahs skrik, musiken tystnade och verkligheten sjönk slutligen in. 

"Vi hörde en kvinna gråta från scen"

– Först så trodde folk i publiken att det var en del av koreografin. Men sedan hördes hennes skrik och stönande ljud. Vi kunde höra en kvinna gråta från scenen, säger Dan Mosqueda som satt i publiken till Las Vegas Sun.  

Guyard-Guillot lämnar efter sig två barn. Hon blev bara 31 år gammal. 

– Vårat företag är djupt sorgsna över att under lördagskvällen ha förlorat en talangfull cirkusartist. Våra tankar och böner går till hennes familj, de andra cirkusartisterna i "Ka" och hela Cirque du Soleil-familjen i den här svåra tiden, säger en talesman för Cirque du Soleils affärspartner MGM Resorts i ett uttalande, skriver Radaronline.com.