Torsdag 13 Maj
Stockholm

Kvinnokläder och smink får stjärnan att bryta ihop i tårar

Dustin Hoffman berättar om sin roll i filmen "Tootsie", som kallas för en komedi. Men för Hoffman själv kom filmen att betyda mer än så.
1 av 3
Dustin Hoffman berättar om sin roll i filmen "Tootsie", som kallas för en komedi. Men för Hoffman själv kom filmen att betyda mer än så. Foto:
Dustin Hoffman i filmen Tootsie.
2 av 3
Dustin Hoffman i filmen Tootsie. Foto: Zuma / 20TH CENTURY FOX
Dustin Hoffman i filmen Tootsie.
3 av 3
Dustin Hoffman i filmen Tootsie. Foto: Zuma / 20TH CENTURY FOX

Skådespelaren Dustin Hoffman berättar om rollen som kom att förändra hans liv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Skådespelaren Dustin Hoffman, 75, är en av Hollywoods mest hyllade och älskade stjärnor. Han är flerfaldigt Oscarsnominerad och har kammat hem två guldstatyetter. På sitt cv har han klassiker som Mandomsprovet, Midnight Cowboy och Rain Man. Men den film som kanske gjorde starkast intryck på Hoffmans person var "Tootsie" som han spelade in 1982 med regissören Sydney Pollack.

I "Tootsie" ser vi Hoffmans karaktär Michael Dorsey som är en begåvad skådespelare – dessvärre vill ingen arbeta med honom i New York. Dorsey är i desperat behov av pengar – och för att få ett välfyllt bankkonto bestämmer han sig för att låtsats vara en kvinna och se om det ökar hans chanser i showbiz. 

I en intervju med Dustin Hoffman som spelades in sent år 2012, men har börjat spridas nu i dagarna – bland annat av Upworthy –, så berättar skådespelarstjärnan om hur arbetet med filmen lärde honom att förstå sina egna fördomar. I det känslosamma klippet bryter till slut Hoffman ihop i tårar när han förklarar hur han själv har blivit hjärntvättad av samhället. 

Se klippet som sprids som en löpeld: 


Se trailern till Tootsie: 


Kommentera
Kopiera länk
Dela