Måndag 23 Maj
Stockholm

Molly Sandén tjockhånas i Hollywood – så hämnas hon

Molly Sandén får utstå mycket kritik i sin nya hemstad. – Jag tar illa upp, säger hon till Aftonbladet.
1 av 7
Molly Sandén får utstå mycket kritik i sin nya hemstad. – Jag tar illa upp, säger hon till Aftonbladet. Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Molly Sandén pendlar mellan Los Angeles och Stockholm. I LA jobbar stjärnan på sin nya skiva.
2 av 7
Molly Sandén pendlar mellan Los Angeles och Stockholm. I LA jobbar stjärnan på sin nya skiva. Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Baksidan med Los Angeles är den kroppsfixerade stämningen som råder.
3 av 7
Baksidan med Los Angeles är den kroppsfixerade stämningen som råder. Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Många i LA föreslår att Molly ska anlita en personlig tränare.
4 av 7
Många i LA föreslår att Molly ska anlita en personlig tränare. Foto: Robert Eklund / Robert Eklund
Men Molly har fått nog av kroppshetsen.
5 av 7
Men Molly har fått nog av kroppshetsen. Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Nu lanserar hon sin webbshop.
6 av 7
Nu lanserar hon sin webbshop. Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
M by Molly slår upp portarna den 21 augusti.
7 av 7
M by Molly slår upp portarna den 21 augusti. Foto:

Vår svenska stolthet Molly Sandén gör succé i nya hemstaden Los Angeles. Men allt har ett pris. I det viktfixerade Hollywood hånas Molly för sin kropp. Nu ger hon igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Gå ner i vikt och fixa näsan" – se skådisarna som är för fula för film

Winona Ryder, Lea Michele, Sarah Jessica Parker och Kat Jennings är några av skådespelerskorna som anses vara "för fula för branschen". Läs mer och se alla bilderna här. 

I februari tidigare i år flyttade artisten Molly Sandén, 21, till Los Angeles. Där jobbar hon med sitt nya album och till sin hjälp har hon bland annat Redone. 

Men i drömmarnas stad råder djungelns lag. Den kroppsfixerade stämningen och det sjukligt magra idealet är omöjligt att fly ifrån, och det är det långt ifrån enkelt att slippa kritiseras och bedömas för sin kropp. 

För tidningen Aftonbladet berättar Molly om hur tuff hennes vardag är. En manager sa att hon borde söka upp en personlig tränare, och Molly tog illa upp.  

– Det är många som smyger in träningstips. De tror att jag är missnöjd bara för att jag väger några kilo mer, berättar Molly för Nöjesbladet. 

"Jag bara grät"

När Molly deltog i underhållningsprogrammet "Let's Dance" år 2010 hånades hon för sin vikt, och kommentarerna påverkade stjärnan. 

– Jag satt i två dagar och bara läste kommentarer och grät. Många hörde av sig och skrev positiva saker, typ ”att du ser ut som du gör får mig att må bättre”. Jag insåg att jag faktiskt kan hjälpa andra. Det förändrade mitt liv. Alla tjejer förtjänar det stödet, säger Molly vidare till Aftonbladet. 

Nu har Molly bestämt sig för att göra slag i saken, och lanserar en ny webbshopp. Där kommer sångerskan sälja kläder, väskor och skor.

– Jag vill ge unga tjejer chansen att våga vara sig själva. Alla ser olika ut, inget är bättre eller sämre, säger hon vidare till Aftonbladet.  

"Möjlighet att beställa XL"

Den 21 augusti slår Molly upp portarna till sin webbshop som heter MbyMolly. 

I en intervju med Finest.se berättar Molly mer om tanken bakom webbshoppen. 

– Jag vill att det ska finnas en webshop där alla kan få se ut som dom vill och vara unika. Jag själv beställer mycket kläder på nätet och bland det värsta jag vet är att få hem för små storlekar. Därför vill jag visa att alla storlekar är bra och att det finns möjligheter att beställa XL vilket jag tycker saknas idag, säger hon till Finest.

Molly Sandén "Why am I crying"

Kommentera
Kopiera länk
Dela