Marias nya platta har fått väldigt bra kritik.
1 av 5
Marias nya platta har fått väldigt bra kritik. - Foto: Solum, Stian Lysberg
Snart kommer artisten till Sverige.
2 av 5
Snart kommer artisten till Sverige. - Foto: Solum, Stian Lysberg
En av låtarna "Fuck you" handlar om nätmobbing.
3 av 5
En av låtarna "Fuck you" handlar om nätmobbing. - Foto: Solum, Stian Lysberg
Artisten berättar att hon vågat sig på ett nytt sound.
4 av 5
Artisten berättar att hon vågat sig på ett nytt sound. - Foto: Solum, Stian Lysberg
Här uppträder hon i programmet Skavlan.
5 av 5
Här uppträder hon i programmet Skavlan. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Maria Mena gör succé med låt om näthat - nu kommer nya plattan

Maria Mena är den norska sångerskan som tagit sig till världens scener. Nu är hon aktuell med ny skiva och nytt sound. För Nyheter24 berättar Mena om nätmobbning, musik och om hur hon ska få den svenska sångfågeln Melissa Horn att sjunga på engelska.


Maria Mena

Ålder: 27

Födelseort: Oslo

Gör: Artist, låtskrivare

Aktuell med: Sitt nya album "Weapon In Mind"

STOCKHOLM. Norska sångerskan Maria Mena har slagit igenom på den stora scenen med hitlåtar som "Fuck you" och "You're the only one" . I april gästade 27-åringen programmet Skavlan och snart är hon tillbaka på svensk mark i samband med släppet av nya albumet "Weapon in mind".

– Jag mår jättebra just nu. Nya plattan har redan fått väldigt bra respons, så jag känner mig väldigt glad, säger hon till Nyheter24.

På den nya plattan har Mena jobbat med RnB-producenter och adderat inslag av elektronisk pop.

– Jag skrev all musik hemma, så alla låtar var redan klara när jag gick in i studion. Kort och gott - jag har ändrat lite på soundet, men det är fortfarande jag.

Sjunger om nätmobbing

Den nya låten "Fuck you" handlar om näthat och är baserad på egna erfarenheter. Bland annat sjunger Mena: "Förolämpa mig hur mycket du vill. Men vågar du göra det ansikte mot ansikte."

– Jag läste några kommentarer om mig själv på nätet, och de var riktigt hemska. Det är alltid någonting jag tyckt väldigt illa om, men när det hände mig kände jag: nej nu måste jag reagera. Och mitt sätt att reagera var att skriva en låt. 

Slipknot lyssnar på Norah Jones, vilket är väldigt olikt deras musikstil. Känner du igen det i vad du själv lyssnar på?

– Absolut. Jag lyssnar mest på hiphop. Lyssnar jag på musik som tillhör min egen genre känns det som att jag jobbar. Jag lyssnar väldigt mycket på musik när jag tränar och då måste jag ha peppande musik. Jag älskar musik från Fiona Apple och Aretha Franklyn men just nu lyssnar jag på Kanye Wests senaste platta "Yeezus".


Maria Mena kommer inte direkt att ligga på latsidan framöver. Med nya skivan följer också en turné

– Jag promotar just nu skivan i Europa. Jag kommer bland annat till Stockholm vilket ska bli sjukt roligt. Vi kommer att spela på Nalen. Sedan kommer jag även att spela i Malmö och Göteborg.

Du och den svenska artisten Melissa Horn har sjungit tillsammans, tror du att ni kommer göra det igen?

– Ja, det hoppas jag verkligen. Eventuellt kommer jag att sjunga på norska då Melissa inte är så bekväm med att sjunga på engelska. Fast vet du vad, jag ska nog försöka få henne att sjunga på engelska, jag skulle älska att få höra det.

Se Marias framträda med låten "Fuck you" här:


Se Maria uppträda tillsammans med Melissa Horn här.


Artisten berättar att hon vågat sig på ett nytt sound. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

1 timme sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

1 timme sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

3 timmar sedan
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.