Nyheter24 träffade bandet Imagine Dragons.
1 av 7
Nyheter24 träffade bandet Imagine Dragons. - Foto: Ap
Sångare Dan Reynolds tycker att Sverige har väldigt snygga tjejer.
2 av 7
Sångare Dan Reynolds tycker att Sverige har väldigt snygga tjejer. - Foto: Ap
Bandet är nu Sverigeaktuella.
3 av 7
Bandet är nu Sverigeaktuella. - Foto: Foto Gabriella Bark
På frågan om vad dessa Svenska kändisar arbetar med svarade de "Det där är ju Ken. du vet, Ken-dockan. Det måste vara han". Rätt svar: Markus Schenkenberg. Manlig modell.
4 av 7
På frågan om vad dessa Svenska kändisar arbetar med svarade de "Det där är ju Ken. du vet, Ken-dockan. Det måste vara han". Rätt svar: Markus Schenkenberg. Manlig modell. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
"Modell. Hon måste verkligen vara modell". Rätt svar: Kenza. Bloggare och modell.
5 av 7
"Modell. Hon måste verkligen vara modell". Rätt svar: Kenza. Bloggare och modell. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
"Wow. Henne skulle man haft med sig sista dagen på jorden" Rätt svar: Natacha Peyre. Bloggare och modell.
6 av 7
"Wow. Henne skulle man haft med sig sista dagen på jorden" Rätt svar: Natacha Peyre. Bloggare och modell. - Foto: DR / Stella Pictures
"Men oj vilken stilig karl. Riktigt stilig" Rätt svar: Prins Carl Philip.
7 av 7
"Men oj vilken stilig karl. Riktigt stilig" Rätt svar: Prins Carl Philip. - Foto: ICON PHOTOGRAPHY / Per Knutsson

"Vi har betalat ut varandra ur häktet innan spelningar"

Amerikanska rockbandet Imagine Dragons toppar hitlistorna världen över och är nu på ute på en världsturné. För Nyheter24 berättar bandet om att svimma på scen, betala ut varandra från häktet och vad som står på deras kravlista.


Bandmedlemmarna

Dan Reynolds, sångare. 

Ben McKee, bas. 

Wayne "Wing" Sermon, gitarr 

och Dan Platzman, trummor. 

– Det är vårt tredje besök i Sverige. Sist var det varmare. Det redigt kallt här nu alltså. Men alltså, har vi fel eller finns det typ bara snygga tjejer i Sverige? frågar sångaren Dan Reynolds.

Hur menar ni nu…?

– Snygga brudar överallt. Finns det lika mycket snygga killar? Det kan det ju inte göra?

Något mer ni vet om Sverige?

– Alltså ert kvinnliga fotbollslag. Vi såg dem spela en gång mot Norge och det var ren slakt. Vi kände liksom.. ”go easy sweds”. 

Er låt blev soundtrack i det världskända datorspelet Assassin's Creed, hur var reaktionen när ni fick reda på det?

– Det var överväldigande. Vi är alla gamers och spelar Assassin's Creed så vi insåg storheten i det. Det hjälpte oss på vägen och många gånger när vi frågar fans om hur de upptäckte oss säger de att det var via datorspelet.

Svimmade på scenen

Ni hade en omtalad spelning för några år sedan där Dan Reynolds i bandet svimmade. Vad hände?

– Han är så lång så vi tror att det tar längre tid för blodet att komma till hans huvud, då svimmar han, skrattar trummis Dan Platzman.

– Nej, men det var varmt och när du står upp och spelar så länge så blir du tillslut och kan svimma, fyller Reynolds i, och fortsätter:

"Jag trodde att han drog en Kurt Cobain"

– Under en annan spelning svimmade både jag och Platzman, men det sjuka var att jag föll ned i publiken som fångade mig. Platzman trodde att jag drog en Kurt Cobain och började skratta men sedan svimmade han med.

Något annat galet som hänt er under en spelning?

– Det förekom något vad om vem som kunde få mig att sabba mitt solo, så en man hoppade upp och började slicka mig i ansiktet när jag spelade. Det var så klart på en strippklubb i vegas, berättar basisten Ben McKee.

– Vi har betalat ut varandra ur häktet innan spelningar, vaknat på ställen där vi inte bör vara och så vidare... det gamla vanliga, berättar Reynolds. 

– En gång klädde jag av mig till kallingar, gick av scenen och drog därifrån. Tror bara jag blev less, fortsätter McKee. 

Startskottet kom i Las Vegas

Bandet inledde sin musikkarriär med att spela på casinon i Las Vegas. Detta har satt en viss prägel på musiken, enligt dem själva. 

– Ingen kom ju dit för att se oss, de ville ju bara spela, hänga med tjejer och dricka drinkar. Så vi fick ju kämpa skiten ur oss för att liksom "win the crowd". Men så här i efterhand har det ju gynnat oss, säger Reynolds.

Vad har ni på eran kravlista när ni turnerar?

– Alltså vår lista är typ…. Bananer, äpplen, kex. Typ en kaka kanske. Och får vi det inte är det lite ”aaah, maaaan”, säger gitarristen Wayne Sermon

Har ni bråkat i bandet någon gång?

– Nej. Vi brukar rösta om saker. Om det verkligen krävs. Lite jobbigt när det blir 2/2, säger Reynolds. 

Får ni många groupies?

– I början var det våra mammor och kusiner, nu är två av oss gifta så det är typ kört, skrattar Reynolds.

Om jorden gick under i morgon och ni fick spela en sista låt, på en speciell plats med en speciell tjej. Vad skulle det vara?

Dan Reynolds: "Sexual healing", på en ensam ö, men hmmm..... nej då, jag måste väl säga min fru där. Eller måste jag det?

Ben McKee: "Why don’t we do it in the road", sen skulle jag scanna av vilka jag hade framför mig och bara rycka en tjej, och platsen spelar ingen roll. 

Wayne SermonR.E.M:s "End of the world", Wembley Stadium, och tjejen skulle vara min fru, eller typ världens smartaste kvinna som kunde klura ut hur vi kunde spränga asteroiden eller fixa det som skulle förstöra jorden.

Dan Platzman: "Fire Water Burn", den gigantiska pyramiden i Vegas, där jag skulle vilja sjunga tillsammans med Shania Twain

Och till sist, vad hade ni gjort om ni inte sysslade med musik?

– Vi skulle antagligen vara hemlösa och spela på gatan, skrattar McKee.

Här kan du lyssna på två av bandets kända låtar!




De senaste nyheterna direkt i din inkorg!