Här är inlägget på bloggen där hon berättar om sin diagnos.
Här är inlägget på bloggen där hon berättar om sin diagnos. - Foto: Faksimil/http://dani.metromode.se/

Bloggstjärnan Dani Karlsson berättar om sin slidkramp

Nyheter24 fick en exklusiv intervju med bloggerskan Dani Karlsson där hon berättar om hennes upplevelser kring sin diagnosticerade Vaginism.


Vaginism

– Det gör att det känns som en vägg som stoppar allt inträde i underlivet. Kroppen reagerar på smärtan och ett muskelminne skapas som hjärnan sedan inte har någon som helst kontroll över. Nerverna som kontrollerar musklerna "vet" att penetration medför smärta och försöker skydda kroppen genom att spänna musklerna för att förhindra penetration. Det är det som orsakar den brännande smärtan, berättar Dani för Nyheter24. 

Dani Karlsson

Ålder: 28

Bor: Los Angeles 

Gör: Blev nyligen signad med modellagenturen, Wilhelmina i Miami, bloggar, arbetar från och till som volontär. 

Här kan du följa henne på Instagram

Här kan du besöka hennes blogg. 

Det var en berörande berättelse bloggerskan Dani Karlsson nyligen delade med sig av till sina läsare. I ett inlägg öppnade bloggerskan upp sig och berättade om diagnosen hon lidit av i hela sitt liv - vaginism

– Jag blev diagnostiserad när jag var runt 23-24 år av en gynekolog på Strandkliniken i Stockholm när jag för femtioelfte gången försökte genomföra en gynekologisk undersökning. Efter jag fått diagnosen genomförs de numera under nedsövning. 

Vad är vaginism?

– Vaginism, även kallad slidkramp, betyder att musklerna i slidan drar ihop sig så fort man försöker eller tänker på att föra in något i underlivet. Det ger enorma svårigheten vid samlag då det blir mycket smärtsamt och uppstår en brännande känsla. 

"Det kändes som att jag levde i en lögn"

Bloggerskan berättar för Nyheter24 att hon känt sig falsk mot sina läsare. Här berättar hon mer ingående om vad hon menar. 

– Jag känner ju visst ansvar som bloggare och förebild för många unga tjejer som förmodligen tror jag har ett fantastiskt sexliv och inga bekymmer i världen, när det i själva verket varit precis tvärtom. Jag har många gånger känt att jag levt en lögn där min omvärld upplevt mig som någon form av sexsymbol, medan jag ofta upplevde mig själv som världens mest oattraktiva kvinna med ett gravt handikapp som bagage. 

Gav upp hoppet

– Efter att ha genomlidit ett par förhållanden med några minst sagt skrupelfria män med rymligt samvete så tappade jag hoppet. Vilken man skulle någonsin vilja gifta sig med mig? Skulle jag få leva celibat resten av mitt liv? 

"Det var en oerhörd befrielse" 

Dani berättar för Nyheter24 att hon blev otroligt lättad då läkaren förklarade för henne vad vaginism är och hur det fungerar. 

– Det var en oerhörd befrielse att få veta. Jag kände även stor sorg då jag, likt många andra kvinnor varit mycket självuppoffrande och stått ut med så mycket onödig smärta och psykisk terror på grund av ren okunskap. Det gjorde mig även, och gör mig fortfarande mycket ont när jag tänker på alla flickor och kvinnor runt om i världen som lever med denna ovisshet och eventuell psykisk och fysisk misshandel från oförstående respektive partners. 

Bör ingå i sexualkunskapen

I dagens skolundervisning tas vaginism sällan upp. Dani anser nu att ämnet borde diskuteras i skolan.

– Vi måste börja undervisa om dessa åkommor i sexualkunskapen skolan, det är minst lika viktigt att pojkar lär sig om Vaginism och Vestibulit som för flickor. Det är helt oacceptabelt att jag först som 24-åring hör talas om detta i ett så pass utvecklat land som Sverige, säger Dani. 

"En man hade fastnat med sin penis"

Läkaren berättade för Dani om vad diagnosen innebär men passade även på att dela med sig av sina erfarenheter inom ämnet för att hon närmare skulle förstå vad den innebar. 

– Hon berättade om sin första erfarenhet som läkarstudent där det kommit en man till akuten, bärandes med sin fru på magen. Han hade helt enkelt fastat med sin penis i fruns slida under samlaget! Hon berättade även om fall där våldtäktsmän fastnat och försökt skära sig loss. Slidan har otroligt starka muskler. Vaginism är en ofrivillig spänning av dessa slidmuskler, berättar bloggerskan. 

Kan man göra någonting för att lindra symptomen? 

– Jag har gått igenom så många olika läkare som velat operera, spruta botox för att förlama musklerna, hypnos, gått till sex terapeut och även undvikit sex under en lång tid. För mig var vändningen när jag vart introducerad till Ayahuasca, ett sydamerikanskt te som använts i århundraden av shamaner i Amazonas. Teet har en starkt helgande kraft och har botat många från depression, dödsångest och heroin missbruk. Det har hjälpt mig mycket mer än någon läkare eller receptbelagda piller någonsin gjort. 

"Glidmedel hjälper inte"

Bloggerskan förklarar att en av de viktigaste delarna i processen är att ha en partner man känner fullständig tillit till. 

– Pojkar och män måste förstå att glidmedel inte hjälper vid dessa problem då det ofta inte handlar om torrhet i slidan utan om kramp. Det enda som hjälper är förståelse, medkänsla, kärlek och en massa massa tålamod! 

"Jag är "at peace" med min vagina"

Det är ytterst få som vetat om hennes hemlighet. Hon säger att hon länge velat berättat det för sina läsare men inte känt sig redo fram tills nu. 

– Anledningen till att jag känner mig redo nu är nog pga jag bara senaste året kommit i kontakt med mig själv, min kropp och min sexualitet. Jag är numera "at peace" med min vagina trots år av lidande som jag utsatt henne för, och framförallt har jag slutat vara så jäkla självuppoffrande. 

Tips till tjejer där ute

– Kom ihåg det tjejer - Be aldrig om det som bör skänkas. Ett hjärta ska inte behöva övertalas och om din pojkvän inte har överseende med ett problem som du inte kan rå för, som du inte har någon som helst kontroll över, så är han inget att ha. Tänk om du en dag hamnar i rullstol, säger Dani. 

Hur var responsen från läsarna?

– Otroligt bra! Jag vart så himla rörd från alla kommentarer där tjejer berättade om liknande problem och hur de inte heller hört talas om detta förrän de läst mitt inlägg. Jag hoppas verkligen att jag når ut till både tjejer och killar genom att prata om det här, och på så sätt skona dem från dessa onödiga missförstånd och smärta som jag fått gå igenom. 

Vi på Nyheter24 tycker att det är starkt jobbat av Dani som stor bloggerska, att öppna upp sig om sin diagnos, så hon kan hjälpa andra i liknande situation. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!