Måndag 24 Jan
Stockholm

7 saker som är konstiga i The Walking Dead

The Walking Dead.
The Walking Dead. Foto: Faksimil/Youtube

Trots att serien är både påkostad och mycket bra, finns det alltid småsaker som tål att tänkas på. Nyheter24 listar sju stycken saker som är konstiga i The Walking Dead.

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tittarrekord

The Walking Dead slog nyligen tittarrekord då flera miljoner såg första avsnittet från den fjärde säsongen.

Läs mer om det här.  

1. Det är extremt mycket blod som väller ut 

Går det hål på huden är det självklart att det kommer blod. Men i vissa scener är det som att en rödfärgad Atlant forsar ur exempelvis ett bett. Det svämmar över och allt man ser är en blodpöl. Man undrar om alla offer eventuellt käkar blodförtunnande. 

2. Är det en sak som brakar åt helvete så är det alltid samma sak på annat håll

Är gruppen uppdelad och utspridd på olika ställen, då får man hoppas att inte en av grupperna hamnar i trubbel. För i The Walking Dead sker olyckor på samma sätt som elektricitet. Brakar skiten samman på ett ställe, då kan du räkna med att de andra kommer att få springa sig spyfärdiga och se ett par i gänget bli uppkäkade på sitt håll också. 

3. Surar på ledaren

Polisen Rick är den som håller gruppen vid liv, ändå är de lite småsura på honom och tycker många gånger att han är lite utav en klantskalle. Hade jag Rick vid min sida hade jag vädrat honom med palmblad och servat honom Pina coladas 24-7. Utan honom hade de antagligen inte klarat sig över bäcken. 

4. De är alla prickskyttar

De som testat vet hur svårt det är att skjuta på ett föremål som är i rörelse. Men efter bara någon vecka skjuter hela packet bättre än Steven Seagal.

5. Barnen är modiga

Kommer det en full människa vinglandes mot mig på tunnelbanan skriker jag rakt ut och springer iväg. Men i den här serien är knoddarna iskalla. De "kastar stenar" på de levande döda och lockar till sig dem om någon annan är i fara. Dör någon närstående gör de inte annat än att "walk it off" så att säga. 

6. De är inte hungriga

Det här är ett förekommande fenomen i alla domedags/fast på en ö-serier. Det är brist på allt, folk dör kommer och erbjuds mat så tackar de nej och säger att de inte är hungriga. 

Jorden går under, folk dör och det finns ingen mat, och du tackat nej?

7. De rör sig aldrig till vattnet

De spekulerar serien igenom vart de ska ta vägen där zombies inte kan nå dem. Men inte en enda gång har tanken slagit dem att de kan ta en båt och sticka till närmsta ö. Jag menar, någon skulle väl ha kommit på det tillslut?

Se några highlights från serien i klippet nedan:


Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela