Scarlett har tidigare medverkat i kampanjer för Louis Vuitton...
1 av 5
Scarlett har tidigare medverkat i kampanjer för Louis Vuitton... - Foto: PLANET PHOTOS / Stella Pictures
...Mango....
2 av 5
...Mango.... - Foto: Planet Photos / Stella Pictures
och Dolce & Gabbana, här med Matthew McConaughey.
3 av 5
och Dolce & Gabbana, här med Matthew McConaughey. - Foto: Stella Pictures
Inte bara för parfym utan även smink.
4 av 5
Inte bara för parfym utan även smink. - Foto: Dolce & Gabbana/PLANET PHOTOS / Dolce & Gabbana/PLANET PHOTOS
Här för Moët & Chandon Champagne.
5 av 5
Här för Moët & Chandon Champagne. - Foto: PLANET PHOTOS / Stella Pictures

Därför förbjuds Super Bowl-reklamen med Scarlett Johansson

Företaget Sodastream borde ha lärt sig en läxa från förra året, men nej. Nu kan man tvingas censurera en del av reklamen för att den ska få visas under Super Bowl.


Super Bowls bästa reklamfilmer

Nostalgi: Hysterin involverade år 2012 svenska företag, bilar som hoppade bungyjump och- än en gång - Darth Vader under bästa sändningstid.

Se listan här.

"Sorry Coke and Pepsi" heter den reklamfilm med Scarlett Johansson som företaget Sodastream nyligen släppt. Det var tänkt att den skulle premiärvisas under amerikanska Super Bowl - men som den är nu får den inte sändas alls.

Enligt företaget själva handlar det om att tevebolaget Fox stoppar Sodastream eftersom de nämner konkurrenterna Coca Cola och Pepsi utan anledning i reklamen. 

Något som fått Sodastreams vd Daniel Birnbaum att använda hårda ord.

– Fox är rädda för Coke och Pepsi, menade han. 

På frågan vad tevebolaget skulle vara rädda för svarade han USA Today:

– Vilken reklam i Amerika nämner inte sin konkurrent? Det här är sådant som händer i Kina. Jag som amerikan är besviken. 

Inte första gången

Sodastream verkar inte ha lärt sig alls vad som fungerar eller inte. Förra året förbjöds den reklam som visar när två varubud från Coca-Cola och Pepsi får flaskorna de bär med sig söndersprängda av en Sodastream.

Se året reklam här:


Förra årets förbjudna reklam:


Men Sodastreams verkar ändå ha nått en bit på vägen i sin marknadsföring. I reklamen säger Scarlett: "Om jag bara kunde få buskapet att bli viralt", innan hon kastar av sig sin vita rock för att avslöja att hon under bär en svart cocktailklänning. 

Såg fram emot att få synas på Super bowl

Något som inte helt oväntat lär hända, för att inte säga att de redan hänt, efter nyheten om att reklamen inte kommer att sändas. Däremot lär Scarlett bli en aning besviken om Sodastream inte ändrar reklamen så att den kan sändas under det enorma idrottsevenemanget.

– Jag trodde aldrig att jag skulle göra en Super bowl-reklam. Det är en enorm plattform, bara att få göra något så flaschigt och iögonfallande är roligt, säger hon i bakom kulisserna-filmen som företaget publicerat på Youtube

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.