Regissören Woody Allen är hyllad av stora delar av Hollywoods skådespelarelit. Här ser vi Allen med Penelope Cruz och Scarlett Johansson på premiären av Vicky Cristina Barcelona.
1 av 7
Regissören Woody Allen är hyllad av stora delar av Hollywoods skådespelarelit. Här ser vi Allen med Penelope Cruz och Scarlett Johansson på premiären av Vicky Cristina Barcelona. - Foto: Stella Pictures / XLNY
Dylan Farrows adoptivmamma Mia Farrow på en arkivbild från 1965.
2 av 7
Dylan Farrows adoptivmamma Mia Farrow på en arkivbild från 1965. - Foto: ML Collection/The Hollywood Archive / Chester Maydole
Woody Allen gifte sig med sin adoptivdotter Soon-Yi.
3 av 7
Woody Allen gifte sig med sin adoptivdotter Soon-Yi. - Foto: GPA
Här ser vi Soon-Yi med parets två adoptivbarn.
4 av 7
Här ser vi Soon-Yi med parets två adoptivbarn. - Foto: Stella Pictures / AJN/Enfoque
Woody kramar om sin adoptivdotter Manzie Tio i Spanien.
5 av 7
Woody kramar om sin adoptivdotter Manzie Tio i Spanien. - Foto: Stella Pictures / RG / Enfoque Reportajes
Woody Allen med sin dotter i New York år 2011.
6 av 7
Woody Allen med sin dotter i New York år 2011. - Foto: © Ruiz / Target Press / Ruiz Ref. code: 011_310PIX04123
Woody Allen kysser Soon-Yi på halsen i Paris 1997.
7 av 7
Woody Allen kysser Soon-Yi på halsen i Paris 1997. - Foto: AP

Nu svarar stjärnregissören på dotterns sexanklagelser

"Han pratade med mig samtidigt som han gjorde det. Han viskade att jag var en duktig flicka, att det var vår hemlighet." Så skriver stjärnregissören Woody Allens dotter Dylan Farrow i ett öppet brev.


Woody gifte sig med adoptivdottern

Woody Allen är idag gift med sin adoptivdotter Soon-Yi Previn. 

Soon-Yi adopterades som 7-åring av Mia Farrow och Farrows dåvarande make Andre Previn. Efter att Farrow och Previn separerade så växte Soon-Yi upp tillsammans med Woody Allen som sin far. 

Flera år senare, 1992 närmare bestämt, så hittade Farrow – som då ännu var gift med Allen – bilder på Woody Allen och Soon-Yi Previn. 

Bilderna avslöjade att Allen och den då 21-åriga Soon-Yi hade ett förhållande. 

Den 22 december 1997 gifte sig Woody Allen och Soon-Yi Previn. Paret har sedan dess adopterat två egna barn.

Dylan Farrow är adoptivdotter till skådespelerskan Mia Farrow och stjärnregissören Woody Allen, 78. När Allen och Farrow separerade 1993 så anklagades Allen redan då för att ha utsatt sin då 7-åriga adoptivdotter Dylan för sexövergrepp.

Anklagelserna utreddes, men Woody Allen åtalades aldrig. Enligt Tmz.com var anledningen att Dylan Farrow ansågs vara "för svag" för att klara av en rättegång.

Berättar för första gången 

Allen nominerades nyligen för en Oscar – något som fick Dylan Farrow att få nog och för första gången berättar hon med egna ord sin historia. I ett öppet brev som i helgen publicerades på New York Times så skriver Dylan om det helvete hon upplevde som barn, och om hur det känns att ständigt behöva påminnas om den man som ska ha utsatt henne för övergreppen.

Hon skriver om sveken från de Hollywoodstjärnor som då umgicks med hennes familj. Och hon ger även en känga till skådespelerskor som Scarlett Johansson och Emma Stone som idag håller Woody Allen om ryggen.

"Han viskade att jag var en duktig flicka"

– När jag var sju år gammal så tog Woody Allen min hand och ledde in mig i en mörk, garderobsliknande vind i vårt hus. Han sa att jag skulle ligga på mage och leka med min brors elektriska tåg. Sedan utsatte han mig för sexuella övergrepp. Han pratade med mig samtidigt som han gjorde det. Han viskade att jag var en duktig flicka, att det var vår hemlighet. Han lovade att vi skulle åka till Paris och att jag skulle bli en stjärna i hans filmer. Jag minns att jag stirrade på leksakståget, fokuserade på det samtidigt som det cirkulerade runt på vinden, inleder Dylan sitt öppna brev.

"Jag gömde mig, men han hittade mig alltid" 

Hon berättar vidare att så långt tillbaka som hon kan minnas så hade Woody Allen utsatt henne för saker hon inte gillade. Hon skriver hur Woody brukade ta henne ifrån hennes mamma, syskon och vänner – allt så att han skulle kunna vara ensam med Dylan.

– Jag gillade inte när han stoppade sin tumme i min mun. Jag gillade inte att lägga mig under lakanen med honom när han bara hade kalsonger på sig. Jag gillade inte när har lade sitt huvud i mitt nakna knä och andades ut och in. Jag brukade gömma mig under sängen eller låsa in mig i badrummet för att undvika allt. Men han hittade mig alltid, skriver Dylan vidare.

"Tänk om det varit du, Scarlett Johansson?"

Dylan Farrow avslutar det öppna brevet med att ge en känga till alla de skådespelare som än i dag hyllar Woody Allen, och inte tvekar att vara med i hans filmer.

– Tänk om det hade varit ditt barn, Cate Blanchett? Louis CK? Alec Baldwin? Eller om det hade varit du, Emma Stone? Eller du, Scarlett Johansson? Och du kände mig när jag var en liten flicka, Diane Keaton. Har du glömt mig? Föreställ er att din 7-åriga dotter ledas upp på en vind av Woody Allen. Föreställ er senare att hon senare, under hela sitt liv, mår illa av att höra hans namn. Föreställ er en värld som hyllar den mannen, skriver hon bland annat. 

Nu svarar Allen

Nu har Woody Allen svarat via sitt juridiska ombud – och Mia Farrow är den som får skulden. 

– Det är tragiskt att en story som planterades för 20 år sedan av en hämndlysten part, nu åter kommer upp till ytan. Den som ska ta skulden för Dylans smärta är varken Dylan eller Woody Allen, säger Allens advokat Elkan Abramowitz till Huffington Post.

– Allen själv kommer svara väldigt snart. Han har läst artikeln och känner att den är både osann och vanhedrande, säger Abramowitz vidare. 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!