Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Från världsartist till platt fall – så dalade Gagas stjärna

Lady Gaga.
1 av 8

Lady Gaga.

Stella Pictures / PacificCoastNews

2 av 8

Ben Eade/GoffPhotos LLP / KGC-102

3 av 8

FameFlynet / GG/FAMEFLYNET PICTURES

4 av 8

Stella Pictures / Ringo, PacificCoastNews

5 av 8

FameFlynet / GG/FAMEFLYNET PICTURES

6 av 8

FameFlynet / Bestimage

7 av 8

FameFlynet / GG/FAMEFLYNET PICTURES

8 av 8

Planet Photos / PLANET PHOTOS

Nöje | 23/03/2014 19:49

Det som skulle bli Lady Gagas stora comeback slutade i megaflopp. Vad hände med popfenomenet Lady Gaga?

Med stora solglasögon, en tung slokhat som går ner över ansiktet och klädd i svart från topp till tå så stryker Lady Gaga längs gatorna i New York. De senaste paparazzibilderna på den forna världsstjärnan illustrerar en karriär på nedåtgående.

För bara ett par år sedan var Gaga namnet på allas läppar, och hennes skivförsäljning är inte att leka med – hon har sålt 23 miljoner album världen över, kammat hem 5 grammys och blivit miljardär på sina spektakulära turnéer.

Badar i kräks

För en knapp vecka sedan skapade Gaga rubriker genom att låta en kräkskonstnär spy ner henne under en konsert. Några dagar senare badade Gaga i grön galla.

Hennes senaste album ARTPOP, kallas för ARTFLOP i folkmun och blev en sådan flopp att det redan kostat skivbolaget miljontals kronor, skriver New York Post. Samma vecka som ARTPOP släppte Katy Perry sitt album Roar som blev en försälningssuccé, och kort därefter kom Beyoncé med årets överraskning: ett nytt album.

Inte ens Gagas uppträdande på VMA-galan fick tillbaka henne i rampluset. Gaga, som skadade sin höft förra året och hade varit rullstolsbunden en tid, såg fram emot enn efterlängtad comeback. Men hon överskuggades av Miley Cyrus twerkande.

Teamet flydde

Lady Gagas innerste krets har lämnat henne. Hennes välkända stylist Nicola Formichetti slutade i somras. Gaga krävde fem olika outfits per dag, och efter två år som stylist åt Gaga fick Nicola helt enkelt nog. Även Gagas koreograf Laurieann Gibson sa upp sig.

Men den största chocken blev förmodligen när Gagas manager Troy Carter, som signade Gaga år 200, sa upp sig bara en vecka innan ARTPOP skulle släppas. Så med tre nyckelpersoner ute ur bilden blev det mycket svårare för Lady Gaga att göra sig hörd.

Grät på releasefesten

På releasefesten för ARTPOP som ägde rum i New York så anlände Gaga i en flygande klänning och grät utan någon egentlig anledning. Musiktidningen Pitchfork var på plats, och för New York Post berättar deras journalist Amy Phillips att det hela kändes som att "leva i en scen från filmen "Spinal Tap".

En skivbolagschef som New York Post har pratat med är övertygad om att det är så enkelt som att Gaga inte längre sjunger om sitt liv. Musiken måste bli mer relevant.

– Hon måste skriva en annan fantastisk historia om var hon befinner sig i livet. Eminem är riktigt bra på det. Men när du kommer ut med en ny singel som heter "Applause" och som handlar om hur mycket du behöver det ...Du måste handla om mer om det, säger skivbolagschefen till New York Post.

På en farlig plats

Gagas nära vän Elton John uttryckte även han sin oro för Gaga.

– Jag skulle vilja prata med henne nu, men jag når inte fram till henne. Det finns gånger man måste lyssna. När din egen person börjar ta över din musik och blir viktigare. När du har människor omkring dig som aldrig ifrågasätter något, då är man på en farlig plats, sa Elton John i september.