Måndag 17 Jan
Stockholm

Nu blir den historiska våldtäktsutredningen filmatisering

"Anonymous Vs. Steubenville" hamnar på vita duken.
1 av 3
"Anonymous Vs. Steubenville" hamnar på vita duken. Foto:
Teamet som ligger bakom är hjärnorna bakom filmen "12 years a slave".
2 av 3
Teamet som ligger bakom är hjärnorna bakom filmen "12 years a slave". Foto: FameFlynet / FameFlynet
Hackernätverket Anonymous publicerade ett videoklipp om våldtäkterna i Steubenville, Ohio, en stad med blott 18 700 invånare. I klippet pekade man bland annat ut två stjärnspelare ur stadens high-schoolag. Händelsen blev en stor nyhet, såväl inrikes som i övriga världen, och kom att dela den lilla staden i två läger. En del invånare valde att sluta upp bakom de misstänkta gärningsmännen - medan andra kritiserade polisen för att skydda de misstänkta.
3 av 3
Hackernätverket Anonymous publicerade ett videoklipp om våldtäkterna i Steubenville, Ohio, en stad med blott 18 700 invånare. I klippet pekade man bland annat ut två stjärnspelare ur stadens high-schoolag. Händelsen blev en stor nyhet, såväl inrikes som i övriga världen, och kom att dela den lilla staden i två läger. En del invånare valde att sluta upp bakom de misstänkta gärningsmännen - medan andra kritiserade polisen för att skydda de misstänkta. Foto:

Filmen om Anonymous roll i det det hemska våldtäktsfallet Steubenville blir nu film, med ingen mindre än Brad Pitt som regissör.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Släpptes efter 9 månder

Läs om det pinsamt låga straffet för våldtäksmannen Ma'lik Richmond.

Sist Brad Pitt, Dede Gardner och Jeremy Kleiner slog sina huvuden ihop resulterade det i Oscarsvinnande filmen "12 Years a slave". Denna gång tar de sig an en annan berörande historia som planeras dyka upp på vita duken inom en snar framtid.

Anonymous Vs. Steubenville

Deric Lostutter är den datahacker som bidrog till att mörkningen av "Steubenville"-våldtäkten blev uppmärksammad. För det dömdes han till cirka tio års fängelse, samtidigt som en av de dömda våldtäktsmännen Ma'lik Richmond, fick ett års fängelse. Detta kommer att ligga som grund till filmens handling.

Man hoppas att en filmatisering om händelsen kan öppna upp ögonen på publiken och i bästa fall ändra lagstiftningar, berättar The Daily Dot

Anonymous video om "Steubenville Rape Case".


Kommentera
Kopiera länk
Dela