Söndag 1 Aug
Stockholm

Här är kändisarna som tipsar paparazzifotograferna

Angelina Jolie, Britney Spears och Kim Kardashian är några av kändisarna som själva tipsar paparazzifotograferna.
1 av 14
Angelina Jolie, Britney Spears och Kim Kardashian är några av kändisarna som själva tipsar paparazzifotograferna. Foto: AP. Bilden är ett montage.
År 2007 när Britney Spears hade sitt berömda sammanbrott så tipsade hon själv fotograferna om var hon skulle befinna sig.
2 av 14
År 2007 när Britney Spears hade sitt berömda sammanbrott så tipsade hon själv fotograferna om var hon skulle befinna sig. Foto: Fame Pictures / FAME PICTURES
I början av sin karriär så tipsade Kim Kardashian själv fotograferna om var hon skulle befinna sig.
3 av 14
I början av sin karriär så tipsade Kim Kardashian själv fotograferna om var hon skulle befinna sig. Foto: Stella Pictures / Josephine Santos
När Angelina hade adopterat Maddox så såg hon till att en godkänd paparazzifotograf plåtade henne tillsammans med Maddox. Angelina ville ändra sin image från slarvig goth till ansvarsfull vuxen.
4 av 14
När Angelina hade adopterat Maddox så såg hon till att en godkänd paparazzifotograf plåtade henne tillsammans med Maddox. Angelina ville ändra sin image från slarvig goth till ansvarsfull vuxen. Foto: Stella Pictures / pacificcoastnews
När hon sedan började dejta Brad Pitt  så tipsades paparazzifotograferna om parets exotiska resmål: Diani Beach i Kenya. Paparazzibilderna från parets semester blev en succé. Nu för tiden är paret extremt svåra att paparazzifotografera under deras semestrar – det är i stort sett omöjligt att plåta paret på semester så länge du saknar en egen helikopter och ett svar American Express-kort. Här ser vi paret på semester på Galapagos-öarna år 2012.
5 av 14
När hon sedan började dejta Brad Pitt så tipsades paparazzifotograferna om parets exotiska resmål: Diani Beach i Kenya. Paparazzibilderna från parets semester blev en succé. Nu för tiden är paret extremt svåra att paparazzifotografera under deras semestrar – det är i stort sett omöjligt att plåta paret på semester så länge du saknar en egen helikopter och ett svar American Express-kort. Här ser vi paret på semester på Galapagos-öarna år 2012. Foto: Stella Pictures / MiamiPIXX/BRJ/FameFlynet Picture
En bild på Kylie Jenner ger fotografen mer pengar än en bild på Mark Wahlberg.
6 av 14
En bild på Kylie Jenner ger fotografen mer pengar än en bild på Mark Wahlberg. Foto: FameFlynet / TrickyD/FAMEFLYNET PICTURES
En bra bild på Gerard Butler gav bara Vlad cirka 500 kronor. Men en suddig bild på Jessica Alba gav Vlad hela 7 000 kronor. Anledningen är att Alba bar en Christian Dior-väska, och det var Dior själva som köpte bilderna.
7 av 14
En bra bild på Gerard Butler gav bara Vlad cirka 500 kronor. Men en suddig bild på Jessica Alba gav Vlad hela 7 000 kronor. Anledningen är att Alba bar en Christian Dior-väska, och det var Dior själva som köpte bilderna. Foto: FameFlynet / Javiles
Jessica Alba kan bli en kassako.
8 av 14
Jessica Alba kan bli en kassako. Foto: Vantagenews / Vantagenews
Vissa kändisar får betalt för att paparazzifotograferas. Lindsay Lohan tipsar fotograferna och får sedan en del av pengarna.
9 av 14
Vissa kändisar får betalt för att paparazzifotograferas. Lindsay Lohan tipsar fotograferna och får sedan en del av pengarna. Foto: Stella Pictures / David Tonnessen,PacificCoastNews
Ryan Reynolds höll tidigare en låg profil, men sedan hans äktenskap med Blake Lively har han lagt om sin stil. Nu har han gått med på förplanerade paparazzifotograferingar där han äter youghurt, bär runt på en Burger King-påse, ler på ett Nespresso-café och smeker en motorcykel.
10 av 14
Ryan Reynolds höll tidigare en låg profil, men sedan hans äktenskap med Blake Lively har han lagt om sin stil. Nu har han gått med på förplanerade paparazzifotograferingar där han äter youghurt, bär runt på en Burger King-påse, ler på ett Nespresso-café och smeker en motorcykel. Foto: Stella Pictures / PacificCoastNews
I början av Tom Cruise och Katie Holmes föthållande så tipsade Toms publicist om var paret skulle befinna sig. – Ibland tipsas fotograferna av publicisterna utan att deras kända klienter vet om det. Publicisten kanske tror att deras klient behöver synas mer, men kändisen själv kanske anser att det är deras under värdighet att tipsa fotograferna. Så publicisterna läcker informationen i hemlighet, säger en delägare i bildbyrån Fame/Flynet till Rolling Stone.
11 av 14
I början av Tom Cruise och Katie Holmes föthållande så tipsade Toms publicist om var paret skulle befinna sig. – Ibland tipsas fotograferna av publicisterna utan att deras kända klienter vet om det. Publicisten kanske tror att deras klient behöver synas mer, men kändisen själv kanske anser att det är deras under värdighet att tipsa fotograferna. Så publicisterna läcker informationen i hemlighet, säger en delägare i bildbyrån Fame/Flynet till Rolling Stone. Foto: Stella Pictures / Andrea Venturini
Tori Spelling och Denise Richards tipsar fortfarande fotograferna om var de ska befinna sig.
12 av 14
Tori Spelling och Denise Richards tipsar fortfarande fotograferna om var de ska befinna sig. Foto: FameFlynet / BEL
Denise Richards.
13 av 14
Denise Richards. Foto: Stella Pictures / MHD, PacificCoastNews
Artister som Jessie J ger nästan inga pengar alls i USA, men i Europa kan en fotograf tjäna tusentals kronor på en enda bild på Jessie J.
14 av 14
Artister som Jessie J ger nästan inga pengar alls i USA, men i Europa kan en fotograf tjäna tusentals kronor på en enda bild på Jessie J. Foto: Stella Pictures / PacificCoastNews

Angelina Jolie, Kim Kardashian och Britney Spears är några stjärnor som själva tipsar paparazzifotograferna om var de kommer att befinna sig. Allt så att de ska synas mer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Många på lönelistan

Tidningen Tmz.com ändrade reglerna för paparazzibranschen. Tidningen betalar hotellmanagers, servitriser, butikspersonal och anställda på flygbolag för att få tillgång till information och tips om var kändisarna håller hus, skriver Rolling Stone. 

Hatkärleken mellan paparazzifotograferna och kändisarna frodas som aldrig förr. Många stjärnor är kända för att sky fotograferna som pesten – både Kanye West, Chris Martin, Justin Bieber och Alec Baldwin har till exempel hamnat i slagsmål med fotografer. 

Andra stjärnor tipsar själva fotograferna om var de kommer att befinna sig – allt så att de ska synas mer, kanske i samband med en ny film eller som i Angelina Jolies fall – när hon precis hade adopterat sin son Maddox. 

Vladimir Labissiere arbetar som paparazzifotograf i Los Angeles. För tidningen Rolling Stone avslöjar han allt om det hemliga spelet bakom kulisserna i Hollywood. 

Spana in bildspelet ovan för att se vilka kändisar som själva tipsar fotograferna, och vilka kändisar vars bilder betalar bäst. Klicka på pilarna. 

Så här kan det se ut när Angelina Jolie plåtas av paparazzifotografer:

Kommentera
Kopiera länk
Dela