Iyke är en av "Nollywoods" – Nigerias motsvarighet till Hollywood – bäst betalda skådespelare och många blev upprörda av den starka kontrasten. Iykes lyxliv versus de tusentals medborgare i Liberia som är livrädda för att drabbas av sjukdomen.
1 av 4
Iyke är en av "Nollywoods" – Nigerias motsvarighet till Hollywood – bäst betalda skådespelare och många blev upprörda av den starka kontrasten. Iykes lyxliv versus de tusentals medborgare i Liberia som är livrädda för att drabbas av sjukdomen.
Ebola-viruset sprids i Liberia.
2 av 4
Ebola-viruset sprids i Liberia. - Foto: Jonathan Paye-Layleh
Ebola-viruset.
3 av 4
Ebola-viruset. - Foto: Ap
Arbetare i skyddskläder bär en person som har dött av Ebola-smittan.
4 av 4
Arbetare i skyddskläder bär en person som har dött av Ebola-smittan. - Foto: CHRISTINE NESBITT

Stjärnan flyger första klass i ebola-mask – möts av hård kritik

Skådespelaren fick många att se rött efter att han poserade i ebola-mask på Instagram.


Ebola

Ebola smittar via nära kontakt med blod, sekret, organ eller andra kroppsvätskor från infekterade djur.

I många delar av västra Afrika uppmanas människor att täcka sina kroppar så mycket det går för att försäkra att infektionen inte sprids via små sår, skriver Daily Mail. 

Den nigerianska skådespelaren Jim Iyke befann sig tidigare i veckan i Monrovia, Liberia, där minst 600 personer redan har dött av ebolaviruset. På Instagram publicerade Iyke en bild på sig själv där han sitter i en lounge i första klass, redo att fly från landet.

Hashtag: Ebola 

Med en ebolamask över ansiktet och stora tonade solglasögon så poserar Iyke framför kameran. Han berättar att han var tvungen att avbryta sin affärsresa, och nu är på väg hem till Nigeria igen.

– Jag skäms inte över att erkänna att det här skrämmer livet ur mig #Ebola, skrev Iyke till bilden. 

"Han måste testas"

Nu möts Iyke av massiv kritik eftersom han lämnar ett högriskområde som Liberia utan att genomgå tester för att se om han har blivit smittad av viruset, skriver Daily Mail.  

– Jim Iyke eller inte – han måste testas innan han lämnar landet. #TestJimIyke, skrev en av många upprörda användare på Twitter. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

1 timme sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

1 timme sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".