Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Konstnären ska ha sex med en ny person varje dag – i ett helt år

Det blir hårt arbete för konstnären som inleder sitt verk i september.
1 av 2

Det blir hårt arbete för konstnären som inleder sitt verk i september.

Karin Malmhav / SvD / TT

Mischa Badasyan ska ha sex med en ny person varje dag – i ett helt år.
2 av 2

Mischa Badasyan ska ha sex med en ny person varje dag – i ett helt år.

Mischa Badasyan Facebook

Nöje | 19/08/2014 13:34

Den Berlin-baserade konstnären inleder sitt nya verk i september.

Mischa Badasyan är en 26-årig homosexuell man som ofta känner sig ensam och otillfredsställd från sina möten med män från Grindr och sajter som GayRomeo.

Den ryskfödda och Berlin-baserade Badasyan är även performancekonstnär, och med början i september kommer Badasyan att ha sex med en ny man varje dag – i ett helt år. Konstverket kallar han "Save the date", och hans mål är att utforska den känslan av tomhet som han känner är vanlig i dagens raggnings-klimat. 

Sex på flygplatser 

Till sitt konstverk har Badasyan hämtat inspiration från den franska filosofen Marc Auge och dennes teori om kulturens "icke-platser".

– Icke-platser är supermarkets, gallerior, flygplatser och andra stora anonyma platser där människor förlorar sin identitet och känner att de inte har någon tillhörighet. På de platserna behöver du inte prata med någon, och det skapar ensamhet, förklarar Badasyan för Arts.Mic, via Huffington Post. 

Ska ragga på appar 

Badasyans plan är nu att använda dejtingappar och websidor för att träffa främmande män på de här så kallade icke-platserna. Därefter ska han utforska vad som händer när han har anonymt sex på anonyma platser. 

– Till slut kommer jag att bli en icke-plats, förklarar han vidare. 

Kondomsponsor 

Badasyan har testat sig själv för könssjukdomar och har även hittat en kondomsponsor. Nu återstår bara männen. Badasyan hoppas att alla 365 män vill lämna kvar ett litet minne, så han kan samla på sig små objekt. Men männen kommer inte att få veta att de är en del av konstprojektet. 

– Jag kommer inte berätta för mina dejter om det här projektet. Tänk om jag sa till dig att jag skulle ha sex med dig för ett konstprojekt? Folk kommer inte att gilla det. Det är ju fruktansvärt, faktiskt, förklarade Badasyan för tidningen Vocativ, via Huffington Post.