Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här häller Matt Damon ner sig själv med toalettvatten

- 26/08/2014, 14:05
Skådespelaren Matt Damon antog utmaningen.

Skådespelaren Matt Damon antog utmaningen.

Matt Damon utmanades i ALS Ice bucket challenge. Och stjärnan valde att använda toalettvatten.

Allt fler och fler kändisar hakar på ALS Ice Bucket Challange. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur både Justin Bieber, Jennifer Lopez, Selena Gomez, Justin Timberlake och Oprah Winfrey har hällt ner sig själva med isvatten – allt för att öka medvetenheten kring förlamningssjukdomen ALS. 

När skådespelaren Ben Affleck fick utmana andra kändisar föll Afflecks val på Matt Damon, 43. Och "Bourne Identity"-stjärnan var inte sen att acceptera sin nominering. 

"800 miljoner människor utan rent vatten"

Men eftersom Damon är djupt engagerad i föreningen water.org som jobbar för att utvecklingsländer ska ha rent dricksvatten så valde Damon att göra utmaningen på ett lite annorlunda sätt. 

– Det blev ett slags problem för mig. Inte bara för att det är torka här i Kalifornien, utan för att jag också är engagerad i water.org och vi vill att alla ska ha tillgång till rent dricksvatten, och i dagens läge är det ungefär 800 miljoner människor som inte har det. Så att hälla ner mig själv med en hink rent vatten verkade lite galet, säger Damon i ett videoklipp som postades på Youtube under måndagen. 

Samlade toalettvatten 

Så Damons lösning på sitt dilemma blev helt enkelt att samla ihop vatten från toaletterna i hans hus. 

– För de som tycker att det är sjukt äckligt – som min fru till exempel – så vill jag bara säga: tänk på att vattnet i våra toaletter faktiskt är renare än det vatten som många människor i utvecklingsländer har tillgång till. Så hur äckligt det än verkar så hoppas jag att det kan belysa ett stort problem och att vi tillsammans kan göra något åt det, säger Damon vidare, skriver Contactmusic.com.  

Se Damons toalettdusch här: