Lördag 15 Maj
Stockholm

Wow! Kolla in 9 heta plus size-modeller som har skrivit historia

Låt dig inspireras av de här coola modellerna.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En av månadens hetaste snackisar har utan tvekan varit plus size-modellernas intåg i tidningen Sports Illustrated. Modellen Ashley Graham visade bikinis i en annons för första gången någonsin, och i samma nummer visade modellen Robyn Lawley bikinis på redaktionell plats.

Modellen Ashley Graham. Bildkälla.

Just Lawleys bilder väckte debatt – eftersom många anser att hon verkligen inte är en plus size-modell. 

När Nyheter24:s reporter Ellinor Svensson gjorde en videoenkät  och frågade Stockholmare på stan om de ansåg att Lawley var plus size löd bland annat ett svar såhär: 

– Hon är normal, om man inte har anorexia.

Modellen Robyn Lawley i Sports Illustrated. Bildkälla.  

Men Ashley och Robyn är långt ifrån ensamma om att skapa historia i modevärlden– sajten VH1 har listat 12 heta plus size-modeller som har gått till historien.

Spana in våra favoriter här nedan!

 

Ashley Graham är den första plus size-modellen som är med i en annons i Sports Illustrated. Men det allra coolaste Graham gjort hittills under sin karriär är när hon år 2010 modellade för underklädesmärket Lane Bryant. Reklamfilmen blev bannlyst av kanalerna ABC och Fox eftersom de var för "sexiga". Samtidigt hade kanalerna inga problem med att visa reklamfilmer för Victorias Secret. Graham och Lane Bryant ifrågasatte starkt kanalernas beslut och hävdade att de diskriminerande kampanjen med Graham. Bildkälla: Instagram. 

Modellen Crystal Renn är känd för att prata öppet om pressen i modellindustrin. När Renn inledde sin modellkarriär så led hon av anorexia, men när hon blev frisk så satsade hon på att bli en plus size-modell. Renn är den första plus size-modellen som har gått på catwalken för Chanel. Hon har även gått visningar för bland annat Zac Posen och Jean Paul Gaultier. Bildkälla: Remy De La Mauviniere/TT Bild 

Denise Bidot är den första latinan som är plus size-modell – och som har intagit catwalken under New Yorks modevecka. Här går hon en visning för Chromat. Bildkälla: Stella Pictures. 

Året var 2009 och en oretuscherad nakenbild på den då helt okända Lizzie Miller visades i tidningen Glamour. De positiva kommentarerna haglade in och fick tidningen att börja använda modeller i alla möjliga former och storlekar. Bildkälla: Glamour.

Jennie Runk är den första plus size-modellen någonsin som har varit med i H&M:s sommarkampanj. Bildkälla: H & M.

Katya Zharkova gjorde sig ett namn när hon modellade i tidningen PLUS Model Magazine år 2012. På bilden poserade Katya naken med en mycket mager modell – allt för att visa skillnanden mellan modeller och genomsnittskonsumenten. – För tjugo år sedan vägde genomsnittsmodellen 8% mindre än den genomsnittliga kvinnan. Idag väger modellerna 23% mindre, skrev Katya då. Bildkälla: Instagram.

Den 24-åriga Robyn Lawley är inte bara den första modellen någonsin som är med i Sports Illustrateds baddräktsnummer. Hon är dessutom den första plus size-modellen som har kammat hem en kampanj för Ralph Lauren. Hon har även plåtats för australiska Vogue och GQ. Bildkälla: Instagram.

Den amerikanska modellen Tess Holliday är den första plus size-modellen i sin storlek som har kammat hem ett modellkontrakt med en elitagentur. Tess är 165 centimeter lång och är en europeisk storlek 54 – majoriteten av andra plus size-modeller är i snitt 173 centimeter långa och har mellan storlek 40 och 48. Det var den brittiska agenturen Milk Model Management som upptäckte Tess genom hennes populära Instagramkonto, och insåg att hon är en viktig förebild för kvinnor. Bildkälla: Instagram.

Det tog bara 10 säsonger av America’s Next Top Model innan en modell som inte var pinnmager kammade hem vinsten. Efter att Whitney Thompson vann titeln har hon modellat för Forever 21, CoverGirl och Saks Fifth Avenue. Hon är även ambassadör för National Eating Disorders Association. Bildkälla: Instagram.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela