8 dåliga tecken att det är vår

- 21/03/2015, 16:34 -

Visst, det är varmt och skönt och fint med vår. Men det finns också några mindre roliga tecken på att våren är här.

1. Du klär dig iskallt

Det känns som 40 plus när du går hemifrån på morgonen, så du kör glatt minishorts, linne och stora solglasögon. Detta är oavsett kön. Du känner dig ultracool och snygg. På eftermiddagen ser du ut som Snömannens okända släkting och har eventuellt förfrusit halva kroppen efter att ha ätit lunch på en blåsig uteservering. 

2. Du blir skitfull hela tiden

Sol! Uteserveringar! Rosévin! Öl! Skratta med vänner! GUD VAD HÄRLIGT. Lagom till sommaren inser du att du inte har varit hemma sedan i mars, att din katt inte fått mat sedan i vintras, att dina blommor dött och att dina grannar inte längre känner igen dig.

3. Du blir vårpilsk

Alla är plötsligt otroligt sexiga, och du tänker att fan det kanske är dags för en Rendezvous med exet? Och eftersom det är vår och du känner dig helt odödlig så skippar du kondom.

4. Du får jättekonstig smak

Solen gör något med hjärnan. Man blir galen, helt enkelt. Bli inte förvånad om dina shoppingrundor under våren slutar med de mest märkliga köpen. En silverkappa och svarta läderhausen, till exempel.

5. Du får klamidyabrev

Några veckor efter träffen med ditt ex så får du ett klamydiabrev hem. Du var inte odödlig. 

6. Du är helt ruinerad

En ny vårig garderob och look har sitt pris. Hår ska färgas och klippas, en kamelfärgad kappa ska inhandlas, kanske även ett gymkort och ett par nya solglasögon. Veckan innan lön googlar du "sms lån" och läser trådar på Flashback om så att säga alternativa inkomstkällor. 

7. Du instagrammar allt

Åh en körsbärsblomma i Kungsan! Åh en glass i solen! Åh "årets första rosé"! Åh en caeasarsallad i motljus! Åh en selfie med nya vårlooken! Plötsligt har varenda sekund i ditt liv blivit värd att dokumentera och du livsnjuter av i stort allt. Du har förvandlats till en modebloggare.

8. Du blir allergisk

Okej, det här händer inte alla. Men alldeles för många. Snor, kli, röda ögon och så vidare. Pollenallergi är det tydligaste, och kanske mest störiga av alla tecken.

Nu är det vår va?