Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Angelina hyllas efter rörande tal om sexuellt våld mot kvinnor

- 15/06/2015, 09:55 -
Wow!
1 av 3

Wow!

Stella Pictures / Stella Pictures

Angelina hyllas efter sitt tal i Johannesburg.
2 av 3

Angelina hyllas efter sitt tal i Johannesburg.

Stella Pictures / Stella Pictures

3 av 3

Stella Pictures / Stella Pictures

Angelina Jolie höll ett väldigt känslosamt tal under African Unions toppmöte i Johannesburg.

Angelina Jolie, 40, känner de flesta igen från bioduken. Hon är mångfaldigt utsedd till världens vackraste kvinna av olika magasin, vinnare av en Oscar och gift med Brad Pitt

Men Jolie är även mer än så. Hon har under en längre tid varit engagerad i humanitära insatser för barns rättigheter och i arbete mot krig och svält. År 2001 utsågs hon till goodwill-ambassadör för FN:s flyktingkommissariat UNHCR.

Kämpar mot det sexuella våldet

Jolie har tidigare gett FN:s säkerhetsråd kritik för att inte göra något åt det sexuella våldet under väpnade konflikter. Och hon vägrar att ge sig. Under African Unions toppmöte i Johannesburg som ägde rum i helgen var hennes meddelande till UNHCR att lösningen på det sexuella våldet måste vara uppbyggt av kvinnor, fokuserat på kvinnor och utfört av kvinnor, skriver The Independent.

– Det är en global epidimi av sexuellt våld mot kvinnor – både i krigszoner och i fredliga samhällen. Men fortfarande bortprioriteras det.

– Vi behöver en politisk lösning som är uppbyggd av kvinnor, fokuserat på kvinnor och utfört av kvinnor. Inte på bekostnad av män, i stället för män – utan tillsammans med män.

Jolie hyllas nu efter sitt starka tal.