Amanda Seyfried.
1 av 5
Amanda Seyfried. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Det spekuleras i att löneskillnaderna Seyfried påpekar förekom i filmen Les Misérables där hon spelade mot Eddie Redmayne.
2 av 5
Det spekuleras i att löneskillnaderna Seyfried påpekar förekom i filmen Les Misérables där hon spelade mot Eddie Redmayne. - Foto: FameFlynet / FameFlynet / Stella Pictures
Amanda Seyfried spelar advokaten Samantha Jackson.
3 av 5
Amanda Seyfried spelar advokaten Samantha Jackson.
Amanda Seyfried i Les Miserables.
4 av 5
Amanda Seyfried i Les Miserables. - Foto: UNIVERSAL/PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS
Amanda Seyfried är öppenhjärtlig i sina intervjuer.
5 av 5
Amanda Seyfried är öppenhjärtlig i sina intervjuer. - Foto: Stella Pictures / Brad Barket

Storstjärnan fick mindre betalt än sina manliga kollegor

"Det handlar inte om hur mycket du får betalt, utan om hur rättvist det är."


Stjärnan, som är känd från flera stora filmer som Mean Girl, Les Misérables, Mamma Mia! och Ted 2, talar nu ut om att hon har tjänat betydligt mindre än sina manliga kollegor.

Amanda Seyfried berättar i en intervju med Sundays Times att att hon för ett par år sedan upptäckte att hon fick betydligt mindre betalt än en manlig kollega i samma film. Det ska röra sig om så stora löneskillnader att Seyfried endast fick en tiondel av kollegans lön.

– Vi hade ungefär lika hög status, säger hon till Sunday Times.

– Jag tror att folk tror att bara för att jag är lättsam och gärna vill göra saker tar jag så lite som de erbjuder... Det handlar inte hur mycket du får betalt, utan om hur rättvist det är.

Hon avslöjar inte vilken film det gäller men på nätet spekuleras det i vilken film hon pratar om. Filmsajten Vulture antyder att det skulle röra sig om Les Misérables där hon spelade mot Eddie Redmayne.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!