Flera missnöjda kunder recenserar solkrämen på Amazon.com och den här kvinnans dotter har bränt sig rejält i solen.
1 av 4
Flera missnöjda kunder recenserar solkrämen på Amazon.com och den här kvinnans dotter har bränt sig rejält i solen. - Foto: Amazon.com
Många är tveksamma till att Jessica Alba själv skulle använda solskyddet.
2 av 4
Många är tveksamma till att Jessica Alba själv skulle använda solskyddet. - Foto: FameFlynet,USA
"Köp inte den här produkten om du inte vill se ut som en hummer", skriver en kvinna.
3 av 4
"Köp inte den här produkten om du inte vill se ut som en hummer", skriver en kvinna. - Foto: Amazon.com
Aj aj!
4 av 4
Aj aj! - Foto: Amazon.com

Jessica Albas skönhetsmärke får kritik – flera har bränt sig trots solskyddet

Jessica Albas skönhetsmärke Honest kritiseras för en solskyddskräm som inte verkar skydda alls.


Skådespelerskan Jessica Alba och hennes skönhetsmärke Honest möts av hård kritik från missnöjda kunder. Anledningen är att en solskyddskräm med SPF 30 inte skyddar huden från solens strålar som den ska.

På köp och sälj-sajten Amazon.com så visar missnöjda kunder hur de bränt sig i solen – trots att de smort in sig med krämen varannan timme.

Bildkälla: Amazon.

"Det funkar inte"

– Jag älskar Honest Companys och jag gillar många av deras produkter – med undantag för deras solskydd. Jag använde det några gånger och brände mig ändå. Det funkar inte, de borde göra en ny variant, skriver en kund.

Bildkälla: Amazon.

Brännblåsor och utslag

– Jag har bränt mig två gånger nu. Jag borde ha lärt mig min läxa första gången och kastat den här i sopen. Min man har nu blåsor efter att ha bränt sig i solen, och han gick inte ens och simmade. Att smörja in sig flera gånger gör ingenting heller, skriver en annan kund.

Bildkälla: Amazon.

Flera skriver att de har bränt sig så illa att de ser ut som "humrar" och en kvinnas son fick blåsor och utslag över hela kroppen.

Men trots alla skräckberättelser så står Honest fast vid att deras solskydd är toppen.

"Effektiv och säker"

– Vi vill göra säkra och effektiva produkter, och vi tar kundernas åsikter väldigt seriöst. Vårat solskydd har testats av en oberoende tredje part enligt livsmedels- och läkemedelsmyndigheten. Resultatet visade att vår produkt är effektiv och säker att användas i 80 minuter. Vi står bakom säkerheten och effektiviteten för den här produkten, säger Honest i ett uttalande, skriver Buzzfeed.

/
spf
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

3 timmar sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.