I trailern till "Straight Outta Compton" visas mycket polisbrutalitet.
1 av 3
I trailern till "Straight Outta Compton" visas mycket polisbrutalitet. - Foto: Youtube/Universal
Den tidigare LAPD-polisen Dennis Zine tycker att tajmingen är fel att visa filmen. På bilden: Två poliser i en scen i "Straight Outta Compton".
2 av 3
Den tidigare LAPD-polisen Dennis Zine tycker att tajmingen är fel att visa filmen. På bilden: Två poliser i en scen i "Straight Outta Compton". - Foto: Youtube/Universal
Filmen har svensk premiär den 11 september.
3 av 3
Filmen har svensk premiär den 11 september. - Foto: Youtube/Universal

Ex-polis om "Straight Outta Compton": Den borde inte släppas nu

Den före detta polisen tycker inte att filmen om N.W.A borde släppas.


"Straight Outta Compton" ligger 1:a på biotoppen i USA och har redan dragit in en halv miljard kronor. Men alla är inte glada över att filmen – som inte direkt förskönar Los Angeles poliskår – släpps i dessa tider när läget mellan poliser och medborgare är spänt.

Trailern till "Straight Outta Compton"

De senaste åren har många engagerat sig i gräsrotsrörelsen Black Lives Matter efter att flera afroamerikaner har dödats av poliser och utsatts för polisbrutalitet.

När den 25-åriga mannen Freddie Gray dog den 19 april 2015 efter ett polisingripande så följdes det av upplopp i Baltimore.

"Bensin på elden"

Dennis Zine är en före detta polis som ingick i LAPD under den perioden som skildras i filmen.

– När du ser hur spänt läget är för poliser just nu på flera platser i Amerika just nu så tror jag att den här filmen häller bensin på elden. Kunde den inte ha släppts senare? Måste den släppas nu?, säger Zine till CBS Los Angeles.

N.W.A bildades i Kalifornien 1986, och genom åren har bandet haft medlemmar som Ice Cube, Dr. Dre, Eazy-E, DJ Yella och MC Ren. Deras mest kända låtar är "Fuck tha Police", "Straight Outta Compton" och "Express Yourself"

Samma visa fortfarande – 20 år senare

Men biobesökaren Liana Miloyan tycker att tajmingen för att visa filmen är helt rätt.

– Även fast filmen visar någonting som hände för mer än 20 år sedan, så händer det här fortfarande idag, säger Liana till CBS Los Angeles.

När filmen hade amerikansk premiär så höjde poliskåren i Los Angeles säkerheten på biograferna med flera poliser, men inga oroligheter uppstod.

Den 11 september är det svensk biopremiär för "Straight Outta Compton".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med ex-polisen?
Tack för din röst!