Skaparen bakom nya Lejonkungen: Jag fick allt från min son och hans vänner

Skaparen bakom uppföljaren till Lejonkungen berättar i en exklusiv intervju för Nyheter24 om utmaningen med arbetet bakom TV-serien "Lejonvakten".


Lördag den 9 april är det premiär för Disneys nya serie "Lejonvakten" som tar vid där "Lejonkungen" slutade.

Nyheter24:s Quetzala Blanco träffade seriens producent Ford Riley i Los Angeles – och han berättar om den största utmaningen med att förvalta arvet efter "Lejonkungen".

– Jag hade en väldig tur att idéen för filmen kom så naturligt. Den är baserad på min son och hans vänner. Min son är yngre och min dotter är äldre gjorde att relationen mellan Kion och Chiara kom väldigt naturligt. Vi var tvungna att vara trogna originalfilmen för alla älskar Lejonkungen så otroligt mycket. Och om Disney ska gå vidare med Lejonkungen så måste det vara så bra, det måste vara bättre än någon TV-produktion vi jobbat med tidigare, säger Ford Riley.


– Den största utmaningen var att höja ribban och få alla ombord att känna att det fanns stora förväntningar – inte bara från Disney utan från fansen också. Det måste se fantastiskt ut, karaktärerna måste kännas som de i originalfilmen.

Ja, det är ju väldigt old school på ett bra sätt.
– Exakt! Vi gjorde den i 2D precis som originalet och det är så vi vill att det ska se ut. Så att det känns äkta för de föräldrar och växte upp med Lejonkungen och deras barn som introduceras i Lejonkungens värld för första gången.

En kompis till mig blev i princip fucked up för livet efter att Mufasa dog... Den här filmen är ju mer positiv?
– Ja, vi visar inga djur som dör och det var en diskussion som vi hade. Vad ska vi visa, vad ska vi inte visa?

Vilken karaktär tycker du är mest komplex och varför?
– Jag tycker nog att Kion är den mest komplexa. Han accepterar sin roll som den andra födda och han har kul med sina vänner och behöver egentligen inte mer än det. Och plötsligt så går det upp för honom att han har ett större ansvar än han någonsin kunde föreställa sig. Han är osäker men han vill göra sin pappa glad.

Vad tyckte dina barn om Lejonvakten? Testade du den på dom först?
– Under hela tiden jag skrev så testade jag idéer på dom och frågade vad de tyckte om allt. Deras reaktioner har varit väldigt positiva. Jag visade den för min son förra veckan och han saknade ord. Jag frågade om det var en bra eller dålig grej och han tyckte om det.

Många är fortfarande i princip besatta av Lejonkungen. Kommer den här filmen att älskas på samma sätt?
– Som en som har barn så känner jag att den är för alla. Jag ville skapa något som vuxna ville se med sina barn, istället för att bara sätta barnen framför TV:n och gå iväg. Jag ville ha en familjeupplevelse. Vi ansträngde oss för att inte skrämma den yngre publiken och jag hoppas att den funkar för äldre också.

Lejonvakten har premiär lördag den 9 april klockan 09.00 på Disney Channel.

Se trailern här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

1 timme sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

2 timmar sedan
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

3 timmar sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

3 timmar sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?