Nu talar kvinnan ut om övergreppen.
Nu talar kvinnan ut om övergreppen. - Foto: TT BILD, Bilden är ett montage.

Minderårig flicka hade sex med R. Kelly – nu talar hon ut

Jehronda Pace var bara 16 år när hon och R&B stjärnan R. Kelly inledde sin relation. Nu berättar hon sin historia.


År 2008 var Jerhonda Johnson, nuvarande Jerhonda Pace, 15 år. Hon hoppade av gymnasiet för att närvara på R.Kellys rättegång som handlade om 14 stycken fall av barnpornografi. Jerhonda var R&B stjärnans största fan och försvarade honom i sociala medier. 

– Min familj älskade också hans musik och vi lyssnade på den hela tiden, säger Jerhonda till Buzzfeed.

När hon fick reda på det som påståtts om R.Kelly närvarade hon vid varje rättegångstillfälle för att få reda på vad som hänt. Även den ökända videon på stjärnan och en 14-årig flicka visades på rättegången flera gånger och Jerhonda Pace berättar att det var jobbigt att se på. 

Videon föreställer R.Kelly och en 14-årig flickas samlag, när han urinerar i hennes mun och tvingar flickan att kalla honom för "daddy". Men i och med att flickan och hennes föräldrar aldrig vittnade till händelsen fick R.Kelly gå fri. Jerhonda Pace pratade med flera medier, bland annat MTV, utanför rättssalen och förklarade att R.Kelly var oskyldig och att han inte längre kan kallas för pedofil. 

När rättegångsprocessen var färdig var Jerhonda 16 år gammal. Hon är en utav de flickor som utsatts för de sexuella handlingarna och traumatiserade hårt av stjärnan. Hon berättar i detalj hur hon fick betalt och att hon var tvungen att skriva på sekretessbelagda avtal med R.Kelly. Det är första gången detta anmälts och rapporterats och det beskriver hur stjärnan gång på gång lyckades tysta flickor han behandlat orättvist. 

Jerhonda Pace träffade R.Kelly flera gånger vid rättegångstillfällena och de hälsade alltid på varandra. Senare blev hon bjuden på en fest hos stjärnan där han tog närmare kontakt med flickan. Han gav henne sitt telefonnummer och en kort tid senare bjöd han hem henne till sig. Jerhonda Pace sa att hon var 19 år, men i själva verket var hon bara 16 år. (Könsmyndig ålder i Illinois var 17 år) 

Under hennes besök hos stjärnan bad han henne klä av sig och gå som en modell fram och tillbaka. Sedan hade de oralsex med varandra. R.Kelly försäkrade sig om att hon inte skulle prata om det genom att få henne att skriva under falska anklagelser om att hon stulit hans smycken exempelvis. Skulle hon berätta om deras relation skulle anmäla henne för stöld. 

Fyra dagar senare besökte hon stjärnan igen och den här gången blev Jerhonda berusad och de hade samlag med varandra. De spenderade mycket tid tillsammans och Jerhonda blev beordrad av stjärnan att bete sig på ett visst sätt och göra vissa saker. Bröt hon mot hans regler blev hon misshandlad både mentalt och fysiskt. 

I Juli 2009 tillbringade Jerhonda och en annan beundrare, en 17-årig tjej, tid med R.Kelly på hans herrgård. Den dagen kom polisen förbi huset för att den 17-åriga flickans mamma anmält hennes dotter försvunnen. R.Kelly lät inte poliserna komma in om de inte hade en tydlig motivering. 

Jerhonda Pace lämnade R.Kelly i januari 2010 efter ett bråk om att hon smsat en väninna. 

–Jag vart slagen, spottad på och strypt, berättar hon. 

Dagen efter kontaktade hon polisen. 

Idag är Jerhonda 24 år och trebarnsmamma. Hon är glad över att hon berättade för polisen och för media om vad hon varit med om och hur skadlig R.Kelly varit för henne. Nu genomgår hon en läkningsprocess och tar en dag i taget. 

– Jag har haft detta inom mig i så många år och att se honom komma undan med det hela tiden är inte rätt, jag ser bara framåt och håller huvudet högt, säger hon till Buzzfeed.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/