Måndag 26 Sep
Stockholm

Här är kändisarna som överlevt otäcka flygolyckor

Sandra Bullock, Travis Barker och Post Malone har allihopa överlevt flygolyckor
Sandra Bullock, Travis Barker och Post Malone har allihopa överlevt flygolyckor. Foto: Stella Pictures

Att vara med om en flygkrasch är nog mångas allra största mardröm. Här är kändisarna som varit med om just det – och överlevt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Foto: Stella Pictures

Travis Barker

Kourtney Kardashians pojkvän Travis Barker, 45, var med om en flygolycka som nästan kostade honom livet i Columbia, South Carolina år 2008.

I samband med att planet skulle lyfta exploderade alla fyra däck. Piloten försökte avbryta starten, men det var för sent – och intill en motorväg kraschade flygplanet och tog eld.

Bägge piloterna, Barkers livvakt och hans assistent omkom i kraschen.

I en intervju med Joe Rogan 2019 berättade Barker att han råkade hoppa rätt ner i den brinnande motorn när han försökte lämna planet. 

"Hela min kropp började brinna, jag hade motorbränsle i hela min kropp. Jag rapade bränsle i nästan tre månader efter olyckan", sade Barker i intervjun.

Den 45-årige trummisen fick 65-procentiga brännskador på kroppen efter flygkraschen och tvingades genomgå 27 operationer. 

När han och flickvännen Kourtney flög till Cabo tidigare i veckan var det hans första flygtur sedan olyckan för 13 år sedan.

Foto: Stella Pictures

Sandra Bullock

Att Sandra Bullock, 57, är en av världens mest framgångsrika skådisar har nog de allra flesta koll på. Men visste du att hon dessutom överlevt en flygolycka?

År 2000 var hon och den dåvarande pojkvännen Bob Schneider på väg mot en avslappnande julledighet i Jackson Hole, Wyoming, när planet de befann sig på missade landningsbanan vid landning.

Piloten ska ha blandat ihop lamporna på marken på grund av det dåliga vädret – vilket orsakade omfattande skador på flygplanets nos och vingar när det slog i marken. 

Både Sandra och Bob klarade sig lyckligtvis välbehållna ur kraschen, enligt Ranker.

Foto: Stella Pictures

Harrison Ford

År 2015 tog Star Wars-skådisen, tillika hobbypiloten Harrison Ford en flygtur i ett träningsplan från Andra Världskriget. 

Men kort efter start började motorerna strula och Ford fick nödlanda på en golfbana i Venice, Los Angeles. 

Ford överlevde kraschen, men fick enligt AirSafe allvarliga skador och tvingades genomgå flera operationer efteråt.

Foto: Stella Pictures

Post Malone

År 2018 befann sig världsstjärnan Post Malone och 14 andra passagerare ombord på ett flygplan. Kort efter starten exploderade planets däck, vilket hade kunnat resultera i en livshotande situation. 

Lyckligtvis kunde piloterna nödlanda i tid och samtliga ombord klarade sig oskadda från den skrämmande händelsen. 

"Nu har jag landat, hörni. Tack för alla era böner. Jag kan inte förstå hur många som hoppades att jag skulle dö på den här plattformen. F**k you, men inte idag", skrev stjärnen på Twitter kort efter att han landat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.