Stockholm

Artisten R Kelly döms för övergrepp och människohandel

Artisten R Kelly döms på alla nio åtalspunkter.
Artisten R Kelly döms på alla nio åtalspunkter. Foto: Antonio Perez/AP/TT

Den världsberömde artisten R Kelly döms för bland annat sexuella övergrepp och människohandel i amerikansk domstol. Nu riskerar 54-åringen flera årtionden i fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagskvällen svensk tid meddelade en enad jury att världsartisten R Kelly, 54, döms som skyldig på totalt nio åtalspunkter, däribland människohandel, utpressning och sexuella övergrepp.

I samband med att juryn presenterade sin dom satt 54-åringen, vars riktiga namn är Robert Sylvester Kelly, nästintill orörlig och med ett munskydd som dolde eventuella ansiktsuttryck, rapporterar New York Times.

R Kelly har varit frihetsberövad sedan 2019

Det är ett tjugotal kvinnor och en man som anklagat och polisanmält artisten för sexuella övergrepp och en rad andra brott, vilket gjort att han suttit frihetsberövad ända sedan 2019.

Brotten i fråga spänner över drygt tre årtionden.

Kallat målsäganden "missnöjda groupies"

Under rättegången, som senarelagts på grund av pandemin, har R Kellys försvar hela tiden hävdat hans oskuld och menat att de målsäganden varit "missnöjda groupies".

R Kelly riskerar långt fängelsestraff

Nu riskerar världsstjärnan att dömas till årtionden i fängelse, enligt BBC. Straffpåföljden väntas meddelas den 4 maj 2022. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.