Cornelia Jakobs tävlar i andra semifinalen i Eurovision Song Contest 2022
Cornelia Jakobs tävlar i andra semifinalen i Eurovision Song Contest 2022 - Foto: Jessica Gow/TT

Cornelia Jakobs avslöjar sanningen bakom citatet på hennes Instagram

Eurovision Song Contest 2022 i Turin är i full gång, och Sveriges Cornelia Jakobs är en av storfavoriterna i tävligen. På Jakobs Instagram står det Italienska citatet "viva la figa" skrivet. Men vad betyder det egentligen?


Eurovision Song Contest 2022 sänder idag den andra semifinalen, och med bland de tävlande är Cornelia Jakobs som representant för Sverige. 

Under gårdagens genrep, fick hon lov att avbryta, då teknikstrul satte käppar i hjulet för henne. Mer om hur det gick under genrepet, kan du läsa här.

Jakobs är däremot en av storfavoriterna, och har enligt oddsen, stor chans att komma högt upp på listan i tävligen. Här kan du läsa vilket av länderna som tros stå som vinnare i Eurovision Song Contest 2022.

Foto: Jessica Gow/TT

Var fick Cornelia Jakobs citatet "viva la figa" ifrån?

På Cornelia Jakobs Instagram, har hon skrivit citatet "viva la figa" i sin byline. Uttrycket fick hon lära sig av en italiensk kille för ungefär sex år sedan när hon var i Milano och spelade. 

– Sen så åkte vi runt på stan och jag bara ropade ut det genom taxin liksom, för det vara bara en härlig kvinnohyllning, säger Jakobs i en intervju med Expressen

Foto: corneliajakobsdotter

Det betyder Cornelia Jakobs citat "viva la figa" 

Men vad betyder uttrycket "viva la figa" egentligen? 

Jo, på svenska betyder hennes kvinnohyllning faktiskt "Länge leve fittan".

/
/
Senaste nytt

"American hustle"-duo i ny spionfilm

Skådespelaren Ryan O’Neal död

igår 23:22
Den Oscarsnominerade skådespelaren Ryan O’Neal har avlidit, 82 år gammal. Mest känd är han för en rad filmer från 1970-talet som "Love story", "Paper moon", "Go’dag yxskaft" och "Barry Lyndon".

Programledaren Victoria Dyring om att åldras: "Klok och cool"

igår 22:52
Hur mycket vet du egentligen om vetenskapsjournalisten och programledaren Victoria Dyring? Nyheter24 har samlat allt du kan tänkas vilja veta: uppväxten, vetenskapen och barnen.

Masha Gessen efterlyst av rysk polis

igår 21:48
Rysk polis har satt den kända exilförfattaren och Putinkritikern Masha Gessen på sin lista över efterlysta.

Grate satsar på kvalitet – får Naglerpriset

igår 20:16
Hon har bidragit till två Nobelpris och kämpat för den översatta kvalitetslitteraturen. Nu får Elisabeth Grate Naglerpriset för sin förläggargärning.

Djupare budskap i nya "Squid game"

igår 18:04
Länge gick det trögt med manusskrivandet för "Squid game"-skaparen Hwang Dong-hyuk, men nu pågår inspelningen av den andra säsongen av succéserien enligt plan.