Det blev tekniskt strul under Cornelia Jakobs genrep.
Det blev tekniskt strul under Cornelia Jakobs genrep. - Foto: TT

Kaosrep i Turin – Jakobs fick bryta

På ett av de viktiga genrepen inför torsdagens semifinal drabbades Cornelia Jakobs av problem på scen och fick avbryta sitt bidrag.


Det började skakigt för Cornelia Jakobs. Introt till hennes låt "Hold me closer" satte i gång, men bara en textrad in i låten slutade hon plötsligt och utbrast "yeah!".

Programledaren Alessandro Cattelan tvingades improvisera en bra stund innan hon kunde börja om igen.

"Det var problem med produktionsteamets lyssning och därför bröt man", berättar Sveriges delegationschef Lotta Furuvik i ett mejl till TT.

Furuvik skriver vidare att hon tycker att Sveriges nummer är på rätt väg:

"Men det finns fortfarande detaljer att jobba på."

Även Belgiens Jérémie Makiese hade problem. Direkt efter att att hans bidrag "Miss you" klingat ut hördes hur en upprörd Makiese skrek "fuck this shit" i mikrofonen.

Efteråt förklarade programledaren att det var problem med artisternas medhörning och att det berodde på radiofrekvenser. Flera länder fick sjunga om sina låtar efter sina ordinarie repetitioner.

Ljudproblemen drabbade även programledarna, direktkvalificerade Spanien, Tyskland och Storbritannien som ska visa upp sina nummer under semifinalen samt pausunderhållarna Il Volo. Dessutom ställde scendekoren till bekymmer för arrangörerna och genrepet blev hela två timmar försenat.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!