Efter helgens seger i Melodifestivalen riskerar nu Loreen att hamna i klammeri med myndigheterna
Efter helgens seger i Melodifestivalen riskerar nu Loreen att hamna i klammeri med myndigheterna - Foto: Christine Olsson/TT & Janerik Henriksson/TT

Loreen i blåsväder – riskerar att bryta mot lagen

I lördags vann Loreen Melodifestivalen. Nu kommer uppgifter som gör gällande att hon riskerar att bryta mot lagen och dömas för brott efter att anonyma tips inkommit till Skatteverket.


Loreen kammade i lördags hem vinsten i Melodifestivalen 2023 och kommer således att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Liverpool i maj. 

Det är andra gången Loreen tar hem segern i den svenska Melodifestivalen och nu kan hon också, vid en seger i Eurovision Song Contest, ta sin andra seger även där. 

Tittarna rasar under Loreens bidrag i Melodifestivalen: "Vad fan håller ni på med?"

Loreen har fått en fastighet på Gotland

Tidningen Expressen har tidigare skrivit om en gåva sångerskan fått av pojkvännen Charlie Ljungs pappa.

Han har nämligen överlåtit hälften av en fastighet på Gotland till Loreen. Dock finns ett par förbehåll, bland annat ersättning för gåvan om 4,1 miljoner kronor vilket är strax under Skatteverkets uppskattade värde av fastigheten. 

Men trots att hon alltså fått en fastighet överlåten till sig, är det inte tjo och tjim för det. Det ska nämligen ha inkommit två anonyma tips till folkbokföringen hos Skatteverket som ska göra gällande att Loreen inte bor där hon är skriven. 

Sedan 2014 har hon nämligen varit skriven på en lägenhet i Vasastan i centrala Stockholm, men uppgiftslämnarna menar alltså att hon inte bor där längre. Om så vore fallet så skulle det kunna innebära att Loreen bryter mot folkbokföringslagen.

Skatteverket ska ha inlett två kontroller mot henne vilket innebär att hon måste inkomma med svar om var hon bor senast den 17 mars. 

Christer Björkmans kommentar till Loreen innan Mello-finalen: "Låter inte så..."

Kan leda till böter eller fängelse

Till tidningen Expressen har hon tidigare berättat om sitt boende på Gotland, där ”gåvohuset” också är beläget.

– Gotland har varit hemma, på många sätt, ganska länge. Jag gillar vad den ön gör med mig. Jag bor i ett gammalt hus som måste fixas hela tiden, det ska kittas fönster, fyllas på i flispannan, du tar traktorn när det ska skottas snö, om det är storm så kommer jag inte därifrån och måste ringa min agent och säga ”sorry", sa hon till Expressen den 24 februari. 

Folkbokföringsbrott kan resultera i böter eller fängelse i högst sex månader.

Här kan du läsa mer om Melodifestivalen 2023, Loreen och kändisarnas åsikter om Mello.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!