Loreen representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2023.
Loreen representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2023. - Foto: Christine Olsson/TT och Fredrik Persson/TT

Eurovision-fansens ilska mot Loreen och Sverige: "Sorgligt"

Loreen sopade banan med motstånden i Melodifestivalens final och ska därmed representera Sverige i Eurovision Song Contest i Liverpool. Men alla är inte helt nöjda med att artisten gör comeback i tävlingen.


Med hela 177 poäng vann Loreen årets upplaga av Melodifestivalen och därmed också chansen att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2023.

Men att Loreen, som vann Eurovision Song Contest 2012 med låten "Euphoria", återvänder till tävlingen har inte landat väl hos alla.

Loreen bekräftar det dolda budskapet i vinnarlåten "Tattoo"

Ilskan mot Loreen i ESC 2023: "Tragiskt"

När man på Eurovision Song Contests officiella Instagram-konto delade med sig av nyheten att Loreen, denna gång med låten "Tattoo", skulle medverka i tävlingen var det nämligen flera som tyckte att det var orättvist att en tidigare vinnare skulle göra comeback.

"Eurovision-vinnare borde inte återvända till Eurovision", skriver en person.

"Att skicka samma person två gånger är ganska tragiskt. Det finns gott om talangfulla människor", skriver en annan.

Foto: Skärmavbild/Instagram/eurovision

"Lycka till men vinn inte snälla. Låt andra få chansen till samma möjlighet. Du hade din chans och misslyckades senare", skriver en tredje.

"Tråkigt att en tidigare vinner är tillbaka", skriver ytterligare en person och en femte skriver att denne "inte ser poängen" med att en tidigare ESC-vinnare tävlar igen.

En person passar dessutom på att ge en rejäl känga till svenska folket – och Loreen.

"Ganska sorgligt att Sverige måste skicka denna överdramatiska, flåsande, sångerska igen för att de inte vet hur de ska vinna tävlingen igen. Inte särskilt originellt."

Foto: Skärmavbild/Instagram/eurovision

Allt om Loreen: Hemliga pojkvännen, stora familjen och ursprunget

Loreen försvaras av fans: "Avundsjuka"

Men många är också glada över att se Loreen tävla igen i Eurovision och önskar henne lycka till. Andra kommer till artistens försvar i kommentarsfältet.

"Människor (ett fåtal) som säger att Loreens låt är överskattad, att låten är tråkig, att tidigare ESC-vinnare inte borde få återvända, yada yada yada, måste vara avundsjuka eller något", skriver en person som också uppger att "Tattoo" ger henne gåshud varje gång hon lyssnar på den.

Foto: Skärmavbild/Instagram/eurovision

Läs alla våra nyheter om Eurovision Song Contest 2023 här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!