Författaren och skribenten Linda Skugge slog igenom under 90-talet.
Författaren och skribenten Linda Skugge slog igenom under 90-talet. - Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT och Lisa Arfwidson/SvD/TT

Allt om Linda Skugge: OnlyFans, barn, sjukdom och böcker

Linda Skugge väcker ständigt debatt – genom "Fittstim" på 90-talet och via OnlyFans år 2023. Men hur mycket vet du egentligen om krönikören tillika författaren? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Linda Skugge.


Linda Skugges ålder – hur gammal är hon?

Linda Skugge föddes den 9 oktober 1973, vilket innebär att hon fyller 51 år under hösten 2024.

Linda Skugges karriär – när slog hon igenom?

Det var under 90-talet som Linda Skugge, efter att ha skrivit för ungdomsmagasinet Ultra, blev krönikör hos Expressen och det dröjde inte länge innan hon blev ett välbekant ansikte för det svenska folket.

År 1999 var hon redaktför för och medverkade i den feministiska antologin "Fittstim", vilken beskrivits som att den väckt "en ny våg av feminister" i bland annat tidningen Vi

Vilka böcker har Linda Skugge skrivit?

Utöver "Fittstim" ligger Linda Skugge bakom böcker såsom "Flygfärdig: Sorgen när alla barnen lämnar boet" (2018), "40: Constant reader" (2014) och "45: Morbus Addison" (2018).

Har Linda Skugge Addisons sjukdom?

Linda Skugge har öppet berättat att hon har Addisons sjukdom som, enligt 1177, innebär att binjurarna inte producerar tillräckligt av de livsviktiga hormonerna kortisol och aldosteron.

I en intervju med Må Bra år 2018 berättade Skugge att hon på grund av sjukdomen måste äta kortison dagligen.

– Jag tror att jag är född med dåliga binjurar, det är förmodligen förklaringen till allt. Men det var när jag födde mitt andra barn som jag började bli riktigt dålig. Efter förlossningen vägde jag 49 kilo och orkade knappt stå upp, men fick ingen hjälp. Jag minns att jag tänkte ”Så här är det ju att få barn, man är trött. ”Inte kunde jag googla heller, det här var på den tiden då internet bara var fula hemsidor för företag, sa hon då om sjukdomen. 

Har Linda Skugge partner?

Det är oklart om Linda Skugge har partner i dag men mellan 1995 och 2009 var hon gift med musikern Johan Skugge.

Har Linda Skugge barn?

Under äktenskapet med Johan Skugge fick de tre döttrar tillsammans.

Har Linda Skugge OnlyFans?

Under sommaren 2023 stod det klart att Linda Skugge skaffat OnlyFans, vilket Nyheter24 då rapporterade om. Här kan du läsa mer om innehållet på Linda Skugges OnlyFans.

Att Skugge skapat ett konto på plattformen väckte inte bara reaktioner hos hennes följare, utan fick även Pernilla Wahlgren att reagera. 

– Jag fick en chock. För mig, att Linda Skugge tjänar pengar på att ta grovporriga bilder är så sjukt, sa artisten och tv-profilen i podcasten "Wahlgren & Wistam", där hon också menade att Skugge "hetsade" fram ett drev mot henne efter att hon poserat lättklätt i tidningen Café år 2002.

Pernilla Wahlgren till attack mot Linda Skugge: "Jag fick en chock – det är så sjukt"

Varför skaffade Linda Skugge OnlyFans?

I augusti 2023 förklarade Linda Skugge, i en krönika i Expressen, att hon haft det dåligt ställt och att hon skaffat OnlyFans av ekonomiska skäl.

”Plötsligt var träningen och boendet finansierat och jag kunde fortsätta med min dagliga smärtlindring på gymmet och i löpspåret och sedan växte allt rekordartat och någons blick när hen fick shoppa fritt på mitt kort kommer jag aldrig glömma, det är nog mitt livs lyckligaste ögonblick”, skrev Skugge i krönikan med rubriken "Onlyfans räddade bokstavligen mitt liv".

Vad heter Linda Skugge på Instagram?

På Instagram heter Linda Skugge inget mindre än @lindaskugge.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!