Casper Janebrink och Arvingarna
Casper Janebrink och Arvingarna har släppt en cider och en öl. - Foto: Maja Suslin/TT Bild, Christine Olsson/TT Bild

Kunderna rasar mot Arvingarnas cider på Systembolaget: "Obehaglig"

Dansbandet Arvingarna har släppt både en ljus lager och en cider – och cidern är enligt flera besvikna kunder ingen smaksensation. Snarare tvärtom.


Casper Janebrink, 53, är frontfigur i dansbandet Arvingarna. Bandet har hållit igång sedan 1989, och i somras släppte de sitt album Hundra dagar, och i vinter ger de sig ut på en turné.

Casper Janebrinks bild från tatueringsstudion fick följarna att rasa: "Är du inte rädd?!"

Arvingarna har lanserat öl och cider

Utöver musiken så har Arvingarna även gett sig in i en annan bransch – år 2021 så lanserade de sin öl på Systembolaget. Det är en ljus lager som har fått namnet Arvingarna. De har även släppt en cider med fläder och lime-smak som de döpt efter bandens superhit "Eloise".

Arvingarna. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

På Instagram har Casper över 50 000 följare, och till många fans glädje har han blåst liv i sin gamla tradition Fredagsölen där han testar olika ölsorter varje vecka. 

På Instagram gör Casper även då och då reklam för ölen och cidern som Arvingarna har gjort, men de senaste veckorna har allt fler fans höjt rösterna och klagat på drycken.

Casper Janebrink möts av hat för drinkbilden med flickvännen Therese: "Fest går först"

Fansen besvikna på cidern Eloise från Arvingarna: "Obehaglig smak"

"Har ni testat Arvingarnas cider "Eloise" med smak av fläder och lime? Finns på Systembolaget- om jag tycker att den är god- såklart!! Har ni testat??", skrev Casper i ett inlägg. 

Reaktionerna lät inte vänta på sig, och flera följare är det nu som skriver att främst cidern inte faller dom i smaken. Många är rent ut sagt besvikna på smaken.

Casper Janebrink. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild

Några reaktioner lyder:

"Är det bara jag som tyckte den smakade öl?"

"Samma här och jag gillar inte öl. Så besviken!"

"Tyckte också den smaka öl, lite besviken"

"Den va sur och smakade inte cider! Jättebesviken"

"Nej den föll mig inte i smaken"

"Jag har inte smakat på ölen men tyvärr på cidern som var smaklös och pissgul till färgen (fast i reklamen är den röd)".

Snuskiga detaljen i Casper Janebrinks sovrum: "Vad är det för?!"

En del av reaktionerna på Arvingarnas cider. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält.

Att cidern har haft olika färg har en förklaring. Bryggeriet som ligger bakom ölen och cidern förklarar i en kommentar på Instagram vad anledningen är – receptet har nämligen ändrats.

"Obehaglig smak", skriver en missnöjd kund. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

"Första omgången vi gjorde var gul, men receptet ändrades något och vi gjorde den rosa. Inget fel på den gula:-) Skål", skriver bryggeriet i sitt svar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!