Niclas Wahlgren
Niclas Wahlgren tjänar miljoner – så här mycket pengar tjänar han. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Niclas Wahlgren tjänar miljoner – så hög är hans lön

Precis som resten av medlemmarna i familjen Wahlgren-Ingrosso så tjänar skådespelaren, artisten och radioprofilen Niclas Wahlgren riktigt bra med pengar. Här får du reda på Niclas Wahlgrens lön – och rejäla förmögenhet.


Niclas Wahlgren, 58, slog igenom i kultfilmen G - Som i gemenskap som kom 1983. I filmen, som nu har 40 år på nacken, syntes förutom Niclas även stjärnor som Magnus Uggla och Ewa Fröling. 

Samma år släppte Niclas även sitt första album som fick titeln "Pokerface". Därefter har han släppt sex stycken studioalbum, varav det senaset kom år 2009. Samma år tävlade Niclas dessutom i Let's Dance, där han hamnade på en femte plats.

I ärlighetens namn var Niclas redan känd sen födseln – detta då han ju är son till Christina Schollin och Hans Wahlgren. Utöver skådespeleriet så har Niclas genom sin långa karriär testat på att vara programledare – han och systern Pernilla Wahlgren blev "Nicke och Nilla" med en hel generation i början av 2000-talet.

Det skrev Christina Schollin i sitt raderade inlägg om Niclas Wahlgren

Niclas Wahlgren och systern Pernilla Wahlgren var programledare för barnprogrammet Nicke & Nilla. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Niclas Wahlgren har, precis som sin ex-fru Laila Bagge, även varit programledare i radio. Under många år hördes han bland annat på Lugna Favoriter, och sedan jobbade han på NRJ fram till 2022.

Kanske är det som röstskådespelare som Niclas har gjort sig ett riktigt känt namn – sedan mitten av 90-talet har han gjort röstroller för några av Sveriges mest populära barnfilmer och serier som Aladdin, Madagaskar-filmerna och Spy Kids.

Pernilla Wahlgren och Niclas Wahlgren. Bildkälla: Rolf Höjer/TT Bild

Så mycket pengar tjänar Niclas Wahlgren – så stor är hans förmögenhet

Tidigare har Nyheter24 grävt i hur mycket pengar Pernilla Wahlgren och hennes fästman Christian Bauer tjänar. Dessutom har vi skrivit om hur mycket Pernillas barn Bianca, Benjamin Ingrosso och Oliver Ingrosso drar in varje år.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur mycket pengar Christian Bauer och Pernilla Wahlgren tjänar. Bildkälla: Stella Pictures.

Men hur går det för Niclas Wahlgren på det ekonomiska planet då? Jo, riktigt bra visar det sig...

År 2021 hade Niclas en fastställd förvärvsinkomst på 576 000 kronor. Utslaget på 12 månader gav det honom då en månadslön på 48 000 kronor. 

Året därpå – 2022 – var ännu mer lönsamt för Niclas. Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 nu har tagit del av så hade Niclas Wahlgren år 2022 en fastställd förvärvsinkomst på 783 600 kronor. Det ger en månadslön på hela 65 300 kronor.

Det är inte de enda pengarna som rullar in för Niclas Wahlgren. Enligt Allabolag.se så omsatte Niclas bolag Rajraj AB 2,7 miljoner kronor år 2022. Bolaget har även tillgångar på 1,7 miljoner kronor

Niclas Wahlgren tjänar riktigt bra med pengar. Bildkälla: Stella Pictures.
Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev