Så mycket alkohol får man dricka i Så mycket bättre

I programmet "Så mycket bättre" tolkar svenska stjärnorna varandras låtar, äter middagar och berättar sina historier. Men hur mycket alkohol får de dricka och när måste de gå och lägga sig?


Det var den 28 oktober som Så mycket bättre 2023 hade premiär i TV4 och likt många år tillbaka så är tittarsiffrorna skyhöga. Förra veckan var det närmare 835 000 som tittare på programmet.

I årets säsong medverkar bland andra Ellen KraussEagle-Eye CherryLasse HolmDogge DoggelitoPeg Parnevik, Jonathan Johansson och Mapei

I veckans avsnitt gästar den den danska rockdrottningen Sanne Salomonsen – och hon rör sannerligen om i grytan. Bland annat berättar hon för gänget att hon "gjort porr". 

Ellen Krauss. Bildkälla: TV4

– Jag har gjort en lesbisk scen, med mig själv. Det var en eftersynk. Min röst.

Peg Parnevik fick sig en chock av Sannes ord. Bildkälla: TV4

– Du har gjort porr!, ropar en förvånad Ellen Krauss från poolen.

Elin Krauss hoppade till. Bildkälla: TV4

– Det var en porrfilm som hade alla möjliga olika scener, men så behövde de en eftersynk. För den lesbiska scenen... Tjejerna var lite tråkiga, förklarar hon.

Sanningen om alkoholen i Så mycket bättre

Artisten Albin Lee Meldau var en av artisterna 2018 och levererade många hits under sin säsong. Men inom sig bar han på ett mörker. 

Albin Lee Meldau. Bildkälla: Tim Aro/Christine Olsson

I podden ”Nemo möter en vän” berättar artisten att han inte var nykter en sekund i huset.

– Så som jag mådde där... Full psykos. Jag trodde att de hade riggat mitt rum, jag var så väck. Men framträdandena gick ju bra och allting gick bra. Men jag mindes bara det som inte var okej. Jag trodde de ville sätta dit mig, men det ville de inte, sa han i en intervju med Aftonbladet.

Men de flesta artister tycks vara nöjda och njuter i fulla drag av sina kvällar i programmet. Men frågan är. 

Finns det någon gräns för hur mycket artisterna får dricka? Och har de någon tid då de måste gå och lägga sig?

"Produktionen serverar alkohol i samband med måltider och man får gå och lägga sig när man vill, säger Martin Nygren, svarar exekutiv producent på TV4.

Så att Benjamin Ingrosso stod och lagade nattpasta till sitt Så mycket bättre-gäng – det är inte så konstigt. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!