Pernilla Wahlgren
Nu berättar Pernilla Wahlgren hur det kommer sig att hon inte träffar en av sina bröder så ofta. - Foto: Caisa Rasmussen/TT Bild, Stella Pictures.

Därför träffar inte Pernilla Wahlgren sin bror: "Det är..."

För Pernilla Wahlgren är familjen A och O – vilket inte är så konstigt då hon kommer från en väldigt stor familj med tight sammanhållning. Men det är inte alla brorsor som Pernilla träffar lika ofta. Och det finns en anledning till det. 


Pernilla Wahlgren föddes den 24 december 1967 som dotter till Christina Schollin och Hans Wahlgren. I syskonskaran har Pernilla tre bröder – storebrorsorna Peter Wahlgren, 60, och Niclas Wahlgren, 58, och så lillebrorsan Linus Wahlgren, 47.

Christina Schollin tillsammans med Hans Wahlgren och barnen Niclas, Pernilla och Peter på Norrmalms torg när gaslyktorna tänds 1971. Bildkälla: Svenskt pressfoto/TT Bild

Utöver den stora syskonskaran så har Pernilla flera barn, och nu även sitt första barnbarn. Så det är inte konstigt att det ofta är "fullt hus" hemma hos Pernilla i den nybyggda lyxvillan på Lidingö där hon bor med fästmannen Christian Bauer.

I det senaste avsnittet av podden Wahlgren & Wistam som Pernilla har med bästa vännen Sofia Wistam så glider samtalet in på just det – hur många det är som befinner sig i Pernillas hus.

Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Stella Pictures.

– Är det 20 personer?, skämtar Sofia.

– Det blir ju så när jag har en stor familj och Krille (Christian Bauer, reds. anm) har en stor familj, och sen ska vi ses och käka någon slags lördagsmiddag. Jag vet iallafall att i natt sov det nio personer här. Då fanns det ändå plats för en till i pappas rum, för pappa sover här och mamma är i Spanien. Så hade hon varit här också så hade vi varit 10, berättar Pernilla.

Det skrev Christina Schollin i sitt raderade inlägg om Niclas Wahlgren

Pernilla Wahlgren om fina mötet med sin bror

Sofia Wistam säger att hon i början var tveksam till varför Pernilla behövde ett så stort hus på Lidingö. Det hade väl kunnat gå lika bra med en lägenhet eller ett mindre hus? Men nu förstår Sofia att det faktiskt är så att Pernilla är i behov av mer yta, då hennes familj är så stor.

– Imorse då vaknade vi upp. Då sov min brorsa Peter här. Det är så mysigt att han är här. Vi satt uppe hela kvällen och bara pratade han och jag, jag var så trött att ögonen gick i kors och jag ville egentligen bara gå och lägga mig, men han ba "kan vi inte sitta lite till det var så längesen vi satt så här bara du och jag syrran". Då kände jag, "har vi nångonsin gjort det sen vi var små?"

Peter är som sagt Pernillas äldsta bror, och den som vi sett minst av. Detta då han till skillnad från majoriteten i familjen Wahlgren har valt bort rampljuset.

Nu avslöjar Oliver Ingrosso varför han inte vill vara känd

– När Peter flyttade hemifrån så har han jobbat mycket utomlands både i London och New York, och sen flyttade han till Dalarna och vi har ju en stark gemenskap i vår familj, men just Peter är väl den som…

– Den okända brodern, skämtar Sofia.

– Det är därför vi inte umgås, kan ju inte umgås med okända människor, skämtar Pernilla och skrattar.

Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

– Nej men det har väl blivit i och med att han har bott i Dalarna och sådär, det är det framförallt som har gjort det, säger Pernilla.

Peter har tidigare jobbat inom bank, och sedan som brandman, något som han enligt Pernilla inte gör längre.

– Men åldersskillnaden också kanske?, frågar Sofia och menar att det kan vara en bidragande faktor till att Pernilla och Peter inte har umgåtts så mycket. Pernilla förklarar då hur hon tror att det kommer sig att hon inte träffat Peter lika mycket som bröderna Niclas och Linus.

Niclas Wahlgren tjänar miljoner – så hög är hans lön

– Han är ju absolut äldst, och sen tror jag absolut att i och med att både jag, Niclas och Linus är i samma bransch så vi har ju jobbat tillsammans. Herregud, Nicke och Nilla, och jag och Linus har gjort musikal ihop med Grease och Kärlek och lavemang. Jag älskar Peter och det var så himla mysigt att bara sitta och prata han och jag, det gör vi aldrig, säger Pernilla vidare.

Niclas Wahlgren och Pernilla Wahlgren gjorde barnprogrammet Nicke och Nilla tillsammans. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild
/
Senaste nytt

Robinson-Pelle, det blev bråk i mitt hem på grund av dig

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

1 timme sedan
"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

1 timme sedan
Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

2 timmar sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.