Louie Marti och Leif GW Persson
Louie Marti och Leif GW Persson sprang på varandra under inspelningen av Nyhetsmorgon. - Foto: Stella Pictures, Instagram/louiemarti

Det skrev Louie Marti om Leif GW Perssons utseende: "Han tål det"

Louie Marti och Leif GW Persson sprang på varandra under Nyhetsmorgon – och Louie hade ett och annat att säga om deras möte...


Det var genom byggsvängen som skådespelaren Louie Marti, 45, kom i kontakt med motorcykelklubben Hells Angels första gången. Då var han redan en van motorcykelåkare. I Bathina Philipsons podcast "Bathinas skilda möten" berättade han mer.

– Hells Angels var mycket svennar och finnar, och finnarna hade sån sjuk jävla humor. Exakt min smak. Alla sa åt mig att hålla mig borta från det där, dom är farliga och kommer ta ditt företag ifrån dig. Men det var ju helt jävla bullshit. Det var bara fördomar, berättade han och tillade att det var "karlar som höll sitt ord".

Skådespelaren Louie Marti. Bildkälla: Stella Pictures.

Louie Marti om sin tid i Hells Angels

Louie Marti är skådespelare och han har synts i svenska thrillers som "Gåsmamman", "Beck" och "Tunna blå linjen". Efter 10 år i Hells Angels så lämnade han klubben. Detta då han enligt honom själv inte accepterades i filmbranschen på grund av sitt samröre med klubben.

– Hur jag tog mig ur och hur jag kom in vill jag inte gå in på. Jag säger som Kungen. Nu vänder vi blad och går vidare, sa Louie om det hela i Bathinas podd.

På frågan om klubben accepterade att han lämnade svarar han:

– Tydligen, för jag är ju här, skrattade han.

Hells Angels i Stockholm sommaren 2001. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Louie Marti har skrivit självbiografin Ingen ängel

De senaste åren har Marti, utöver ett uppmärksammat förhållande med Magdalena Graaf, synts i bland annat tv-serien Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa, och i serien Typiskt Romer på SVT.

I skrivande stund är Louie Marti aktuell med sin självbiografi Ingen ängel, en bok som tar sin början i Louie Martis uppväxt i Stockholmsförorten Rinkeby och går via hans brokiga familjehistoria till hans tid i Hells Angels, och vad som fick honom att lämna.

I mitten av november gästade Louie Marti Nyhetsmorgon, och med under samma program var Leif GW Persson. GW var där för att kommentera bland annat den släkting till kungafamiljen som anklagades för att ha köpt sex på en thaimassagesalong.

Louie Marti i Nyhetsmorgon, dit han var inbjuden för att prata om sin självbiografi Ingen ängel. Bildkälla: TV4

Louie Marti var inbjuden för att prata om sin bok, och under inspelningsmorgonen på TV4 så sprang Louie och GW på varandra. 

På Instagram berättar Louie om mötet mellan dom – och en kommentar om Leif GW Perssons utseende fick flera följare att sätta kaffet i halsen. Bland annat reagerade artisten Anna Sahlene med en rejäl skrattsalva.

"En karl jag ser upp till du såg fräschare ut än jag trodde kamrat Leif GW Persson. Vi är olika men ändå lika. Har i min bok skrivit om våra olika möten god bless you lev länge och väl min skumma kompis GW️", skrev Louie.

"Såg fräschare ut än vad jag trodde", kommenterar Anna Sahlene – och Louie var inte sen med att svara.

"Han tål skämten speciellt när man är ärlig", svarade Louie skämtsamt.

Louie Marti skrev skämtsamt om Leif GW Persson. Bildkälla: Instagram

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!