Hans Wahlgren har flyttat hem till Pernilla
Hans Wahlgren har flyttat hem till dottern Pernilla. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Hans Wahlgren flyttar hem till Pernilla – efter Niclas Wahlgrens resa

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer är minst sagt gästvänliga – nu har de öppnat upp dörrarna till sitt megahus på Lidingö, där Pernillas pappa Hans Wahlgren gjort sig hemmastadd.


Hans Wahlgren, 86, och Christina Schollin, 85, är något av "showbiz royalty" i Sverige. De är bägge framgångsrika skådespelare, mest känd är kanske Christina för sin roll som Lydia Ekdahl i Fanny & Alexander, men hon har även gjort avtryck i den svenska folksjälen genom roller i oförglömliga såpor som Varuhuset och Tre kronor. 

Även Hans har ett gediget cv med allt från tv-serier, filmer och stora teateruppsättningar. Christina och Hans har varit gifta sedan 1962, och tillsammans har de fått barnen Pernilla Wahlgren, Niclas Wahlgren, Linus Wahlgren och Peter Wahlgren – och nästan alla syskon jobbar inom musik eller skådespelarbranschen.

Vad Peter Wahlgren jobbar med kan du läsa mer om här.

Hans och Christinas barnbarn är ju inte heller några som saknar den kreativa ådran – kolla bara på multitalangen och entreprenören Bianca Ingrosso och hennes lillebror, den firade artisten Benjamin Ingrosso.

Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren, Christina Schollin och Hans Wahlgrn. Bildkälla: Sören Andersson/TT Bild

Christina Schollin och Niclas Wahlgren i Spanien

Både Hans och Christina har en väldigt fin kontakt både med sina barn och barnbarn – så kanske var det inte en chock att Christina Schollin den senaste tiden har spenderat lite extra tid med sonen Niclas Wahlgren

Mor och son har varit i Spanien, där Christina och Hans sedan år 2000 har haft ett hus i soliga Nerja.

Niclas Wahlgren. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Det skrev Christina Schollin i sitt raderade inlägg om Niclas Wahlgren

Sedan början av 1960-talet har Hans och Christina bott i sitt pittoreska röda hus i Gustavsberg. Huset är till och med omsjunget i Benjamin Ingrossos låt Det stora röda huset som handlar om det Wahlgrenska familjehemmet.

Hans Wahlgren flyttade hem till Pernilla

Men den som följer Pernilla på sociala medier och då och då lyssnar på hennes podd har kanske märkt att vi på sistone har fått se mycket mer av just hennes pappa Hans?

På Instagram berättade Pernilla lite mer om anledningen till att Hans har flyttat in i hennes hus på Lidingö.

"Har pappa boende hos oss just nu, medan mamma är i Nerja med Nicke (Niclas Wahlgren reds. anm). Sååå mysigt att få så mycket tid med dig, pappa!", skrev Pernilla.

Även i sin podd Wahlgren & Wistam berättade Pernilla nyligen mer om den nya konstellationen. 

Christina Schollin och Hans Wahlgren. Bildkälla: Stella Pictures.

– Jag älskar att bo med min pappa. Min mamma är i Spanien, med Nicke min bror. Så de har lite mor och son tid, så då har vi lite far och dotter tid. Han hade en läkartid här hemma i Sverige så då bor han hos mig och det är så mysigt, förklarade Pernilla.

Nu verkar Hans ha flyttat hem till Gustavsberg med Christina igen, för på Instagram delade Pernilla med sig av ett klipp där hon var på besök i "det stora röda huset" och tackade sin mamma och pappa för en fin dag.

/
Senaste nytt

De kan få Kasper Salin-priset

Lotta Engberg till attack mot Ulf Lundell – i direktsändning

1 timme sedan
"Lotta Engberg gör mej spyfärdig med sitt småkåta smile". Ja, så skrev Ulf Lundell om Lotta i sin bok från 2018. Lotta Engberg vet att hämnd är en rätt som serveras bäst kall – och i direktsändning passade hon på att fyra iväg en syrlig känga till Ulf Lundell...

Sven-Erik om kvinnorna i Hotell romantik: "Ingen snygg"

1 timme sedan
Sven-Erik deltar i säsong två av SVT:s Hotell romantik. Till Nyheter24 avslöjar han vad han tyckte om kvinnorna i dejtingprogrammet.

M.I.A och Refused till Rosendal Garden Party

2 timmar sedan
Den lankesisk-brittiska rapparen M.I.A och svenska hardcorebandet Refused är klara för sommarens upplaga av Rosendal Garden Party.

Lindsay Lohan gör ny "Freaky friday"

2 timmar sedan
Lindsay Lohan gör en uppföljare till familjefilmen "Freaky friday" från 2003. I en intervju med pratshowvärden Andy Cohen bekräftar Lohan även att skådespelaren Jamie Lee Curtis är med i uppföljaren, vars premiärdatum dock inte är känt.

Kim Kardashian stjärna i ny thriller

3 timmar sedan
Kim Kardashian fortsätter att satsa på skådespeleri. Realitystjärnan ska både producera och spela huvudrollen i en kommande thriller för Amazon, skriver The Wrap.