- Foto: Stella Pictures & Christine Olsson/TT

Gunilla Perssons Mello-debut hotades av rättegång – nu flyttas den

Hollywoodfrun Gunilla Persson har fullt upp med både Melodifestivalen och en rättegång, som båda skulle ske inom loppet av tre dagar. Men nu kan Hollywoodfrun andas ut för rättegången kommer att flyttas.


Hollywoodfrun Gunilla Persson, 65, har många bollar i luften just nu. Hon är bosatt i Los Angeles men kommer under våren att befinna sig i Sverige för att delta i Melodifestivalen. Förutom tävlingen har hon även en rättegång som närmar sig. Fallet är mot sajten Stoppa Pressarna och rättegången skulle egentligen krocka med Mello-förberedelserna. 

Sajtens påstående om Hollywoodfrun: "Riskerat att gripas"

Expressen som tagit del av Stoppa pressarnas artikel skriver att bakgrunden till fallet är att sajten skrivit en artikel om en resa till Sverige som Gunilla Persson skulle göra sommaren 2021, men som blev inställd. Sajten skrev då att tv-profilen ”riskerat att gripas av polis på Arlanda” på grund av ett tidigare bidragsfusk mot Försäkringskassan. 

Ärendet mot Försäkringskassan har gått vidare till Kronofogden, där det fortfarande är aktuellt, vilket Nyheter24 har tidigare har rapporterat om. 

Gunilla Perssons enorma skuldberg – så stora är hennes skulder hos Kronofogden

Detta ledde till att hon i september 2021 anmälde sajten för förtal och krävde då ett skadestånd på 500 000 kronor.

– Vi är av den bestämda uppfattningen att flertalet av Stoppa Pressarnas artiklar som handlar om min klient utgör förtal då artiklarna utpekar min klient såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt, säger hennes advokat Mark Safaryan till Expressen. 

Skuldrådgivarens tre knep – för att undvika Kronofogden

Rättegången flyttas fram

Lördag 17 februari tävlar Gunilla Persson i Melodifestivalen med sitt bidrag ”I won't shake (la la Gunilla)”. Men det skulle bli tufft att hinna med repetitionerna inför tävlingen då rättegången skulle vara den 14 februari, bara tre dagar innan tävlingen.

Men nu skjuts rättegången upp på grund av att en inblandad person blivit sjukskriven. 

”Den planerade förhandlingen den 14 februari 2024 har ställts in och ännu är inget nytt datum satt för huvudförhandling”, skriver en handläggare vid Stockholms Tingsrätt i ett mejl till Expressen.

Gunilla Perssons hårda förberedelser inför Melodifestivalen: “Midjemåttet...”

Erika Perssons ärliga reaktion på Gunilla i Melodifestivalen: “Tycker att…”

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!