Erika Persson
Gunilla Perssons dotter Erika har funnits vid mammans sida under Mello i Sverige. - Foto: Johan Nilsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Intima frågan Erika Persson vägrar svara på: "Det är privat"

Både Gunilla och dottern Erika Persson brukar vara väldigt öppna och dela med sig av det mesta i sina liv. Men det finns en sak som är "off limits" för Erika – och det handlar inte om hennes pappa.


Erika Persson, 21, blev känd för svenska folket som Gunilla Perssons dotter i Svenska Hollywoodfruar. Då försökte Gunilla framställas som en "showbiz-mamma" som försökte göra sin sjungande dotter Erika till en stjärna.

Gunilla var med från och med den fjärde säsongen fram till den trettonde, och trots att det har gått flera år sedan det sista avsnittet sändes så är både Gunilla och Erika starkt förknippade med showen.

Under 2024 är Gunilla aktuell som tävlande i Melodifestivalen 2024, där hon framförde sitt bidrag I won't shake (La La Gunilla). Trots att det inte blev en finalplats för Gunilla så har den färgstarka Hollywoodfrun blivit omskriven i Sverige. Inte minst för sin saftiga skuld till Kronofogden – det kan du läsa mer om här.

Trots att både Gunilla och Erika genom åren varit väldigt öppna i både tv och i sociala medier så finns det ett par saker som är "off limits" för mor och dotter. 

Gunilla och Erika Persson. Erika har funnits vid Gunillas sida under Mello 2024. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild

En sak som Gunilla Persson konsekvent vägrat att offentliggöra är vem Erika Perssons biologiska pappa är.

När Gunilla Persson år 2020 gästade det norska underhållningsprogrammet God kveld så gick hon in lite mer detaljerat på anledningen till att det är ett sådant stort hemlighetsmakeri runt Erikas pappa. 

För journalisten Dorthe Skappel öppnade Gunilla för ovanlighetens skull upp sig:

– Det är ett avtal kan man säga, att jag ska vara tyst om vissa saker. Det är av hänsyn till Erika, sa Gunilla i intervjun.

Erika Persson och Gunilla Persson är på blixtvisit i Sverige. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild

Hur avtalet än ser ut mellan Gunilla och Erikas pappa så är en sak säker: Han är förmodligen riktigt, riktigt rik. För när Gunilla intervjuades i GP år 2012 så fick hon frågan om hur hon försörjer sig.

– Med pengar från Erikas pappa. En man som inte kan försörja sin kvinna är ingen riktig man enligt min åsikt, sa Gunilla då.

Senare i intervjun sa hon:

– Jag kan säga att Erika har pengar så att hon aldrig behöver arbeta under resten av sitt liv, berättade Gunilla för GP.

Det gör Erika Persson idag

Men trots att Erika inte behöver lyfta ett finger någonsin så har hon odlat sin kreativa ådra rejält, och i en ny intervju med Expressen avslöjade Erika att det är artist hon ser sig som i grund och botten. 

Här i Sverige väntar även tid i studion för Erika.

– Musik är något väldigt personligt. Jag ser mig som en artist i det stora hela. Det är min grej. I alla aspekter. Jag skriver poesi, jag målar, jag gör performance arts och jag gör filmer. För jag studerar bland annat film i skolan, skriver prosa och skådespelar. Och så gör jag egen musik och skriver låtar på fritiden, berättade Erika i intervjun med Expressen.

Gunilla Persson och dottern Erika Persson med barndomsvännen Mamie-Anna Jansson anländer till på lördagens efterfest i Konserthuset i Växjö efter deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild

Allt om Erika Persson: Pappa, längd, partner och musik

Erika Persson om kärlekslivet

Många är det kanske där ute i stugorna som undrar hur Erika Perssons kärleksliv ser ut? Om det är Erika desto mer mystisk kring. För ett par år sedan skrev Erika en manual för män som har sex med kvinnor.

"Den ska täcka allt ifrån förspel till hur man pratar med sin partner om vad man gillar och inte gillar", skrev Erika då.

Sitt civilstånd är inget som Erika öppet har kommenterat, men för två år sedan skrev Nyheter24 om hur Erika la ut en bild där hon och en tjej vid namn May sågs mysa topless på några klippor i solen.

När Erika nyligen intervjuades av Expressen var det här med en eventuell relation något som tidningen var nyfikna på. Journalisten frågade Erika hur hennes kärleksliv ser ut och om hon har någon partner.

– Den typen av frågor kommenterar jag inte. Det är privat, svarade Erika då.

Där ser man!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!