Hur bra koll har du på Filip Hammars karriär, exfru, flickvän och barn?
Hur bra koll har du på Filip Hammars karriär, exfru, flickvän och barn? - Foto: Henrik Montgomery/TT och Claudio Bresciani/TT

Allt om Filip Hammar: Exfru, flickvän, barn och lyxiga huset

Filip Hammar är en av Sveriges allra mest kända programledare. Men hur bra koll har du egentligen på hans relation till parhästen Fredrik Wikingsson, familjelivet i Los Angeles och kärlekshistorien med Agnes Lindström Bolmgren?


Filip Hammar ålder – hur gammal är han?

Filip Hammar föddes den 26 mars 1975, vilket innebär att han fyller 49 år under våren 2024.

Filip Hammar längd – hur lång är han?

När Filip Hammar står intill sin parhäst Fredrik Wikingsson i tv-rutan är det en hel del tittare som reagerar på längdskillnaden i duon. Så hur lång är Filip Hammar? Jo, han heter 178 centimeter.

Hela listan: Så långa är Sveriges största programledare

När lärde Filip Hammar och Fredrik Wikingsson känna varandra?

Filip Hammar och Fredrik Wikingssons relation sträcker sig långt bakåt i tiden. Deras vägar korsades för första gången redan under mitten av 1990-talet då de båda arbetade som nöjesreportrar på Aftonbladet, vilket bland andra Expressen skrivit om. 

Allt om Fredrik Wikingsson: Fru, barn och förmögenhet

Vilka tv-program har Filip Hammar lett med Fredrik Wikingsson? 

Sedan början av 2000-talet har Filip Hammar och Fredrik Wikingsson synts tillsammans i tv. Genom åren har de varit programledare för bland andra "Ursäkta röran (Vi bygger om)", "100 höjdare!!!", "Breaking News med Filip och Fredrik", "Jorden runt på 6 steg".

Senast i raden av program som duon lett är "Alla mot alla med Filip och Fredrik".

Fredrik Wikingsson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Var bor Filip Hammar?

Filip Hammar flyttade till USA år 2009.

– Jag är här för att utveckla nya idéer, anpassade för USA-marknaden, men också för att få amerikanerna intresserade av svenska tv-format, sa han till DN kort efter flytten. 

I dag bor Hammar fortsatt kvar på andra sidan Atlanten. Mer specifikt bor han i Los Angeles i Kalifornien.

Filip Hammar visar nya superkroppen: "Inga anabola eller galen diet..."

Har Filip Hammar hus i Los Angeles?

Och det är ingen dålig bostad Filip Hammar huserar i. Enligt Aftonbladet fick Hammar ge drygt 14 miljoner kronor för villan, som är belägen i området Los Feliz. 

Filip Hammar familj – vad heter hans föräldrar?

Filip Hammar växte upp i Köping i Finland och är son till lärarna Lars Hammar och Tiina Hammar.

– De första 18 åren i mitt liv var de mest formativa. Mina föräldrar gjorde mig nyfiken, de hade en väldigt odömande inställning. Mamma och pappa körde mig runt i hordistrikten i Nice och förklarade, och varje vecka tog pappa med mig på svåra filmer på Bio Kontrast i Köping, har programledaren tidigare sagt till Aftonbladet om uppväxten.

Är Filip Hammars pappa Lars Hammar med i "Den sista resan"?

I mars 2024 har dokumentärfilmen "Den sista resan", skapad av Filip Hammar och Fredriksson, premiär. Tillsammans med Filips pappa Lars Hammar bilar de till Franska Rivieran, precis som så många gånger tidigare under programledarens uppväxt. 

– Den här filmen handlar ju om pappa, men lika mycket om hur jag som son inte riktigt vill inse sanningen – att han är ju äldre. Han är inte den han en gång var. Livsgnistan kan han ju få lite tillbaka, men det är också en annan pappa jag har nu, har Filip sagt om filmen till Femina.

Allt om Lars Hammar: Fru, barn och "Den sista resan"

Är Filip Hammar bror till Linda Hammar?

Många är nyfikna på om Filip Hammar har syskon och det har han. Lillasyster till programledaren är ingen mindre än tv-profilen Linda Hammar, känd från "I en annan del av Köping" på TV4 och senare "Välkommen till Köping" på Kanal 5. 

– Han ville beskydda mig. Vi tjafsade ibland, men han var jättesnäll mot mig, har Linda sagt om uppväxten med brorsan i en intervju med Expressen

"Välkommen till Köping"-profilen Lars-Åke Fransson är död – var förlovad med Linda Hammar

Är Molly Hammar släkt med Filip Hammar?

Det finns ingenting, förutom att de delar efternamn, som tyder på att Molly Hammar och Filip Hammar är släkt. 

Molly Hammars kända musikfamilj: Allt om hennes mamma, pappa och syster

Har Filip Hammar fru eller flickvän?

Filip Hammar är inte gift och har därmed inte fru. Däremot kilar han stadigt med flickvännen och fästmön Agnes Lindström Bolmgren. Paret, som träffades under inspelningen av långfilmen "Tårtgeneralen", förlovade sig 2020, vilket bland andra Aftonbladet rapporterade om då. 

Vem är Filip Hammars flickvän Agnes Lindström Bolmgren?

Agnes Lindström Bolmgren. Foto: Jessica Gow/TT

Agnes Lindström Bolmgren är skådespelerska och har under sin karriär varit med i produktioner så som "Clark", "Morden i Sandhamn" och "Bäckström", enligt IMDb

Allt om Agnes Lindström Bolmgren: Roller, Instagram-konto och relationen med Filip Hammar

Var Filip Hammar gift med Jennie Hammar Schmitz? 

Innan förhållandet med Agnes Lindström Bolmgren var Filip Hammar gift med journalisten och poddaren Jennie Hammar. Paret skilde sig år 2016. 

– Det var en oerhört tung tid. Jag kunde inte sova, jag kunde inte äta, jag var mitt uppe i en separation som kom som en chock för mig. Jag var inte alls förberedd på den och det var tungt. Mörkt, har Jennie Hammar tidigare sagt om perioden innan separationen i podcasten "Veckans Bläcka", enligt Femina

Har Filip Hammar barn med exfrun Jennie Hammar?

Tillsammans med exfrun Jennie Hammar har Filip Hammar två barn: dottern Ilse, född 2013, och sonen Tage, född 2015. 

Har Filip Hammar Instagram?

På Instagram heter Filip Hammar @larsfiliphammar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!